Vantaan kaupungin nuorisotilojen henkilökunta on varautunut keskustelemaan nuorten kanssa Viertolan koulun tapahtumista. Kuva: Ville Miettinen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue tiedottaa, että Viertolan koulun alueella asuvat ja uhrien lähipiiriin kuuluvat voit olla yhteydessä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystykseen numerossa 09 4191 5800.

Viertolan koululla, Jokirannan toimipisteessä tiistaina 2.4. tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa kuoli yksi oppilas ja loukkaantui vakavasti kaksi. Ampuminen tapahtui luokkahuoneessa.

Hyvinvointialue muistuttaa, että tapahtunut herättää monenlaisia ahdistavia tuntemuksia, joista on hyvä puhua avoimesti, eli niiden kanssa ei pidä jäädä yksin. Turvallisen aikuisen läsnäolo on nyt tärkeää.

-Lapset tarvitsevat tällaisessa tilanteessa läheisten aikuisten tukea ja läsnäoloa. Lasten ja nuorten kanssa on hyvä keskustella avoimesti lasten ikä huomioiden. Parhaiten vanhemmat voivat luoda turvallista ilmapiiriä pitämällä kiinni arjen rutiineista, Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö Henna Niskanen sanoo tiedotteessa.

Myös SPR:n psykologi Niina Lyytinen korosti Ylen erikoislähetyksessä aikuisen läsnäolon tärkeyttä.

-On tärkeää, että aikuiset ovat läsnä. Tilanne voi herättää monenlaisia tunteita. Voi myös olla, että lapset eivät reagoi voimakkaasti. Tärkeää on, että aikuiset ovat lapselle läsnä,

Lyytinen muistutti myös, että vanhempien tulisi olla selvillä, mitä lapset saavat tietää sosiaalisen median kautta.

-On tärkeää tietää, mitä medioita lapset käyttävät, mitä tietoa he saavat ja mitä tunteita se herättää.

Keskustelua kirkossa ja nuorisotiloissa

Vantaan kaupunki tiedottaa, että Tikkurilan kirkolla on paikalla seurakunnan työntekijöitä, joiden kanssa voi halutessaan keskustella. Tikkurilan kirkko on auki arkisin klo 7.30–21 ja viikonloppuisin klo 9–18.

Nuorisotilojen henkilökunta on varautunut keskustelemaan nuorten kanssa tapahtumista. Nuorisotilat ovat avoinna tänään ja huomenna seuraavasti: 

  • Tikkurilan nuorisotila (Lummetie 2 B C) on avoinna ti 2.4. klo 14.00–18.00 ja ke 3.4. klo 14.00–16.00. 
  • Mikkolan nuorisotila (Lyyranpolku 2) on avoinna ti 2.4. klo 13.00–15.00. 
  • Martinlaakson nuorisotila (Martinlaaksonpolku 9) on avoinna ti 2.4. klo 15.00–18.00. 

Jalkautuva nuorisotyö kohtaa nuoria erilaisissa nuorten suosimissa kohtaamispaikoissa Vantaalla, kuten esimerkiksi ostoskeskuksissa ja juna-asemilla. Jalkautuvat nuorisotyöntekijät tunnistaa mustista takeista, joissa on Nuorisotyö raiteilla -tunnukset. 

Nuorille aikuisille on tukea ja keskusteluapua tarjolla Liidossa (Lummetie 2 B C) Tikkurilassa 2.4. klo 15.00–18.00. Paikalla on kaupungin työntekijöiden lisäksi SPR:n vapaaehtoisia ja seurakunnan työntekijä. Liitoon ovat tervetulleita keskustelemaan myös tilanteesta järkyttyneet huoltajat ja aikuiset.  

Etsivä nuorisotyö päivystää ti 2.4. klo 20 saakka ja ke 3.4. klo 9.00–15.00 puhelimitse 050 312 4372 (myös Whatsapp). Etsiviin saa yhteyden myös chatissa ke 3.4. klo 13.00–15.00, chatin löydät etsivien Vantaa.fi-sivulta klikkaamalla sinistä puhekuplaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä