Kuva: Liisa Takala
Käpylän peruskoulun oppilas Silvia Quintero Kovanen, koulunkäyntiavustaja Jenni Garrido ja biologian ja maantiedon opettaja Janne Riehunkangas tutkivat ja keräävät yrttimaan satoa.

Käpylän peruskoululaisille kaupunkiviljely tulee tutuksi omalla puutarhalla Helsingin Kumpulassa. Koulukasvitarhoja on arviolta yli sadassa suomalaisessa koulussa. Niiden juuret ulottuvat sadan vuoden taakse, jolloin maapalstojen tuotto oli elintärkeä lisä koulukeittoloissa.

Nykyään hygieniamääräyksetkin tulevat vastaan, jos joku saisi päähänsä tuoda itse viljelemiään tuotteita koulukeittiöön. Kotitaloustuntien aineksiksi koulukasvitarhojen sato kuitenkin kelpaa.

Tuhannen oppilaan Käpylän peruskoulussa lähes kaikki saavat jonkinlaisen kosketuksen siihen, mistä ruoka tulee.

– Puutarhan tuotto on meille valtava apu kotitaloudessa, Käpylän peruskoulun kotitalousopettaja Riia Tiula kertoo.

MainosSyksyisin kylmiö ja pakastimet ovat pullollaan vihanneksia, joista valmistetaan kotitaloustunneilla kasvisruokaa. Tavoitteena on käyttää vihanneksia mahdollisimman monipuolisesti.

Käpylän peruskoulun biologian ja maantiedon opettaja Janne Riehunkangas muistuttaa, että kasvitarhalla on monipuolinen kasvatuksellinen tarkoitus, kun lapset näkevät alusta lähtien mistä ruoka tulee.

Lue koko juttu tuoreesta Kuntalehdestä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*