Kuntalehti ja Haaga-Helia yhteistyöhön
Kaijaleena Runsten (vas.) muistuttaa, että opiskelijoille on tärkeä avata kuntademokratian prosesseja. (Kuva: Ville Miettinen)
Kuntalehti aloittaa yhteistyöhankkeen Haaga-Helian journalisminopiskelijoiden kanssa. Kevään aikana opiskelijat tutustuvat kuntajournalismiin ja Kuntalehden ja Kuntatekniikan toimitusprosesseihin ja työstävät juttuja kunta-alalta.
Yhteistyö on tärkeää asiantuntevan ja syväluotaavan kuntia sekä päätöksentekoa koskevan journalismin turvaamiseksi tulevaisuudessakin, sanoo Kuntalehden päätoimittaja Marja Honkakorpi.
– Kuntalehti haluaa tarjota opiskelijoille ympäristön, joka mahdollistaa laaja-alaisen näkymän yhteiskunnallisesti merkittäviin aihepiireihin. Meille päin yhteistyö antaa parhaassa tapauksessa uusia tuoreita näkökulmia ja formaatteja toimitustyöhön.
Haaga-Helian vieraileva journalismin opettaja Kaijaleena Runsten uskoo yhteistyön avaavan opiskelijoille kuntakentän toimintaa ja palveluita ja kuntademokratian prosesseja.
– Lisäksi kuntakentästä löytyvä asiantuntemus esimerkiksi ympäristöasioissa tuoda sisällöllisiä työkaluja jatkoon riippumatta siitä, jatkaako kuntajournalismin parissa myöhemmin.
Haaga-Helia tekee jatkuvasti yhteistyöhankkeita eri mediatalojen kanssa myös muuten kuin työharjoittelujen kautta.
– Yhtenä lähtökohtana tekemisessämme on pyrkimys asiantuntemukseen ja faktantarkistukseen, syvällisempään journalismin tekemiseen. Sillä tavallakin tämä on hyvä hanke, kun mennään syvälle asioihin.
Haaga-Heliassa toista vuotta journalismia opiskelevalla Noora Karppiselle kuntakenttä ei ole kovin tuttu.
– Toivon, että kuntakentältä löytyy jokin aihe, jota olisi kiinnostava tutkia enemmänkin. Itseäni kiinnostaa terveydenhuolto, Karppinen sanoo.
Hän toivoo kuntajournalismiin lisää nuorten näkökulmaa ja koulutuksen käsittelyä.
Kurssikaveri Ronja Määttä kertoo erityisesti ympäristö- ja ilmastoaiheiden kiinnostavan.
– Se kuulostaa näkökulmalta, jonka voisi ottaa mihin vaan aiheeseen, hän sanoo.
Määttä toivoo, että kuntajournalismissa tuotaisiin selkeämmin esiin, miten kunnallisen päätöksenteon vaikutukset konkretisoituvat ihmisten arjessa.
– Päätösprosessit voivat olla pitkiä ja monimutkaisia, eikä niitä ehkä taustoiteta siten, että niitä ymmärtää, ellei ole itse seurannut prosessia.
Juttua muokattu 27.2. klo 13.35: Kaijaleena Runsten on journalismin, ei journalistiikan, vieraileva opettaja.