Kuva: EMMA - Espoon modernin taiteen museo
Espoon modernin taiteen museo EMMA saa puhemies Paula Risikon vieraakseen Museoliiton kampanjassa.

Museot ovat saaneet 70 poliitikkoa mukaan Kutsu poliitikko museoon ‑kampanjaansa. Elokuun viimeisen viikon kampanjaan on tänä vuonna osallistumassa ennätysmäärä poliitikkoja 30 eri museossa.

Museoliiton järjestämän Kutsu poliitikko museoon -kampanjan aikana tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Poliitikkojen museovierailuilla tuodaan esille museoiden monipuolista työtä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä. Poliitikot pääsevät monessa museossa ”työharjoitteluun” eli kokeilemaan erilaisia museotyötehtäviä käytännössä.

Tänä vuonna kampanjaan osallistuu ennätysmäärä poliitikkoja. Puhemies Paula Risikko vierailee Espoon modernin taiteen museossa EMMAssa, joka on tämän vuoden Vuoden museo.

Kulttuuriministeri Sampo Terho tutustuu Designmuseoon, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen vierailee Forssan museossa ja puolustusministeri Jussi Niinistö Ilmatorjuntamuseossa. Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen vierailee Vantaan kaupunginmuseossa.

– On todella hienoa, että näin suuri määrä museoiden kannalta keskeisimpiä päättäjiä on mukana kampanjassamme. Uskon, että tämä on ehdottomasti paras tapa poliitikoille vahvistaa osaamistaan museoita koskevissa asioissa, toteaa Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä.

 

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*