Jos Suomi halutaan nostaa lentoon, pitää olla muutkin lohkot käytössä kuin työmarkkinatoiminta, sanoo Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Luukkainen haluaa, että kuntarakenne- ja sote-uudistukset nostetaan samaan pöytään yhteiskuntasopimuksen kanssa.

– Sama aikataulu, samat arvioinnit, Luukkainen linjaa Kunta.tv:n haastattelussa.

Luukkainen sanoo OAJ:n kohtaavan toistuvasti ”kapeaharteisia” kuntia jotka eivät surkean taloustilanteensa takia selviydy velvoitteistaan ja tehtävistään. Siksi isoharteisten kuntien luominen rakenneuudistuksella olisi välttämätöntä – niin pian kuin suinkin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Kuntaliitto ei innostu

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen ei innostu Luukkaisen esityksestä. Kietäväisen mukaan yhteiskuntasopimus pitäisi pitää kohtuullisen suppeana, jotta siihen liittyvät asiat todella pystytään hallitsemaan.

– Kuntarakenneuudistus kytkeytyy osittain sote-uudistukseen. Puhutaan koko kuntakäsitteen uudistamisesta, jos ja kun sote-uudistus toteutuu hallitusohjelmassa linjatulla tavalla.

– Jos tämä kytkeään yhteiskuntasopimukseen, aikataulut heittävät ihan mahdottomalla tavalla. En pidä tätä millään tavalla perusteltuna esityksenä, Kietäväinen sanoo.

Kietäväinen muistuttaa, että paine kuntarakenteen uudistamiseksi ei poistu mihinkään edes tulevan/mahdollisen sote-uudistuksen jälkeen.

– Kuntaliitto on tiedostanut, että kapeat hartiat piinaavat myös koulutuksen järjestämisessä.

Katso Olli Luukkaisen haastattelu:

 

Katso Timo Kietäväisen haastattelu:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*