Jos Suomi halutaan nostaa lentoon, pitää olla muutkin lohkot käytössä kuin työmarkkinatoiminta, sanoo Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Luukkainen haluaa, että kuntarakenne- ja sote-uudistukset nostetaan samaan pöytään yhteiskuntasopimuksen kanssa.

– Sama aikataulu, samat arvioinnit, Luukkainen linjaa Kunta.tv:n haastattelussa.

Luukkainen sanoo OAJ:n kohtaavan toistuvasti ”kapeaharteisia” kuntia jotka eivät surkean taloustilanteensa takia selviydy velvoitteistaan ja tehtävistään. Siksi isoharteisten kuntien luominen rakenneuudistuksella olisi välttämätöntä – niin pian kuin suinkin.

Kuntaliitto ei innostu

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen ei innostu Luukkaisen esityksestä. Kietäväisen mukaan yhteiskuntasopimus pitäisi pitää kohtuullisen suppeana, jotta siihen liittyvät asiat todella pystytään hallitsemaan.

– Kuntarakenneuudistus kytkeytyy osittain sote-uudistukseen. Puhutaan koko kuntakäsitteen uudistamisesta, jos ja kun sote-uudistus toteutuu hallitusohjelmassa linjatulla tavalla.

– Jos tämä kytkeään yhteiskuntasopimukseen, aikataulut heittävät ihan mahdottomalla tavalla. En pidä tätä millään tavalla perusteltuna esityksenä, Kietäväinen sanoo.

Kietäväinen muistuttaa, että paine kuntarakenteen uudistamiseksi ei poistu mihinkään edes tulevan/mahdollisen sote-uudistuksen jälkeen.

– Kuntaliitto on tiedostanut, että kapeat hartiat piinaavat myös koulutuksen järjestämisessä.

Katso Olli Luukkaisen haastattelu:

 

Katso Timo Kietäväisen haastattelu:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä