Saunalahden koulu Espoossa. (Kuva: Andreas Meichsner)

Opettajien Ammattijärjestö OAJ kehottaa kuntia laatimaan KuntaKesun eli opetuksen ja koulutuksen järjestäjien kehittämissuunnitelman.

Järjestön mukaan Kuntakesussa kunnan omat kehittämistarpeet yhdistyvät valtakunnallisiin kehittämislinjauksiin.

OAJ viittaa raporttiin, jonka mukaan Kuntakesun laatiminen on tuonut koulutuksen toimijoita yhteen ja selkeyttänyt opetustoimen kehittämistyötä.

Kuntakesu kehitettiin 2013. Sen jälkeen siihen liittyvään koulutukseen on osallistunut yli 500 osallistujaa yli 80 kunnasta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)OAJ on pitkään tavoitellut sitä, että jokaisessa kunnassa laaditaan koulutuksen kehittämissuunnitelma, johon päättäjät yhdessä sitoutuvat.

Koulutukseen osallistuneiden rehtorien, opetustoimen johtajien, lautakuntien puheenjohtajien ja muiden koulutuksen asiantuntijoiden kokemuksia asiasta on koottu Tarinoita Kuntakesusta ‑raporttiin.

OAJ:n mukaan vastaajien mielestä prosessi toi päättäjät ja opetusalan ammattilaiset yhteisen pöydän ääreen pohtimaan uutta suuntaa kuntien sivistyspolitiikalle.

– On hienoa, että Kuntakesu -prosessista on saatu kunnissa selkeän myönteisiä kokemuksia. Viimeistään kuntavaalien jälkeen kaikkien kuntien on oltava mukana toiminnassa, OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka muistuttaa järjestön verkkosivulla.

Tarinoita Kuntakesusta Raportti 2016 on luettavissa Opetus- ja sivistystoimen asiantuntija OPSIA ry:n sivuilta.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*