Särkänniemen huvipuisto ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri aikovat tuoda huvipuistotoimintaa Tampereen yliopistosairaalan uuteen lasten ja nuorten keskukseen.

Särkänniemi ja Tampereen yliopistollinen sairaala Tays sopivat yhteisestä halusta toteuttaa asian, kunhan se teknisesti ja toiminnallisesti osoittautuu mahdolliseksi. Laatuaan ensimmäinen huvipuistoympäristö sairaalaan on tarkoitus avata vuonna 2020.

Särkänniemi ja PSHP aloittavat Ilo yltää kaikkialle ‑projektin, jonka tavoitteena on luoda huvipuistomainen ympäristö Taysin yhteyteen. Tarkoitukseksi on määritelty tuottaa iloa ja perheiden iloista yhdessäoloa myös sellaisiin elämänvaiheisiin, joissa lapsella ei ole mahdollisuutta lähteä vierailemaan sairaalan ulkopuolella.

– Haluamme rakentaa paikan, jossa lapsipotilaat voivat yhdessä läheistensä kanssa irtaantua hetkeksi potilasarjesta ja päästää seikkailunhalun ja mielikuvituksen valloilleen, kuvailee Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Hauskanpitoa ilman rajoitteita

Sairaalahuvipuistosta on hankkeen osapuolten mukaan tarkoitus tulla paikka seikkailemiseen, pelailuun ja leikkimiseen, ja siellä voi viettää myös pienen potilaan syntymäpäiväjuhlia. Alue on suunnattu lapsipotilaille, heidän läheisilleen sekä lapsille, jotka vierailevat läheistensä luona sairaalassa. Huvipuistoa voivat käyttää tukikohtanaan myös sairaalaklovnit ja sairaalan muut esiintyjät.

Lisäksi huvipuiston maailma voi tulla myös potilaan saavutettavaksi osastolle. Huvipuiston pääkohderyhmä ovat erityisesti 3–10-vuotiaat lapset.

– Ajatus on rakentaa monipuolinen kokonaisuus niin, että lapsen ikä ja fyysiset kyvyt eivät rajaisi hauskanpitoa. Perinteisiä kyydissä istuttavia huvilaitteita alueelle ei tuoda, vaan sisällöt perustuvat seikkailullisuuteen ja yllätykselliseen itse tekemiseen, Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuo kertoo.

– Aiomme hyödyntää esimerkiksi virtuaaliteknologiaa, joka mahdollistaa seikkailujen kokemisen jopa vuoteesta poistumatta.

Tays tyytyväinen yhteistyöhön

– Särkänniemen kanssa toteutettava hanke on jotain aivan uutta. Hanke antaa mahdollisuuden irtaantua arjesta ja tuottaa ilon kokemuksia, jotka ovat kaikille lapsille tärkeitä, Taysin kehitysjohtaja Isto Nordback kertoo.

Sairaalahuvipuisto sijoittuu alustavan pohdinnan mukaan hyvin saavutettavaan paikkaan tulevan pääaulan välittömään läheisyyteen, mutta tämäkin asia tarkentuu varsinaisen suunnittelun käynnistyessä.

Projekti käynnistyy selvitysvaiheella, jossa kartoitetaan tekniset vaatimukset ja toteuttamiskelpoisuus.

Sairaalahuvipuistosta tulee asiakkaille maksutonta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä