Salo saa lisää tukirahaa, kuten alkuviikosta ennakoitiin.

Aluetalouden elpymisen tukemiseen tarkoitettua rahaa tulee 17 miljoonaa euroa ensi vuoden budjetin täydennyksenä. Lisäksi Salo saa työ- ja elinkeinoministeriön kehyksestä viisi miljoonaa.

Tarkoitus on rahoittaa jo toimivien yritysten kasvua ja tukea investointien houkuttelemista ja uuden yritystoiminnan syntymistä.

– Tämänpäiväisellä rahoituspäätöksellä tuetaan Microsoftilta irtisanottujen työllistymistä ja yrittäjäksi ryhtymistä. Pyrimme samalla estämään aivovuotoa ja varmistamaan, että alan vahva osaaminen säilyy Suomessa, toteaa elinkeinoministeri Oli Rehn, kesk.

– Salon seudun viime vuosien työpaikkamenetykset ovat olleet poikkeuksellisen äkillisiä ja rajuja, perustelee oikeus- ja työministeri Jari Lindström, ps.

Vuoden 2008 jälkeen Salosta ja sen lähiympäristöstä seudulta on kadonnut noin 6 000 työpaikkaa, joista 4 500 teollisuudesta. Kaupungin työttömyysaste oli syyskuussa 15,3 prosenttia.

Salossa on laadittu suunnitelmaa alueellisesta osaamiskeskuksesta, joka perustuu paikalliseen, älylaitteiden huipputason tuotekehitys- ja tuotanto-osaamiseen, kertoo TEM tiedotteessaan.

Keskus pyrkii tukemaan uudistuvaa liiketoimintaa sekä tarjoamaan alustan korkeakouluyhteistyölle.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*