Salo saa lisää tukirahaa, kuten alkuviikosta ennakoitiin.

Aluetalouden elpymisen tukemiseen tarkoitettua rahaa tulee 17 miljoonaa euroa ensi vuoden budjetin täydennyksenä. Lisäksi Salo saa työ- ja elinkeinoministeriön kehyksestä viisi miljoonaa.

Tarkoitus on rahoittaa jo toimivien yritysten kasvua ja tukea investointien houkuttelemista ja uuden yritystoiminnan syntymistä.

– Tämänpäiväisellä rahoituspäätöksellä tuetaan Microsoftilta irtisanottujen työllistymistä ja yrittäjäksi ryhtymistä. Pyrimme samalla estämään aivovuotoa ja varmistamaan, että alan vahva osaaminen säilyy Suomessa, toteaa elinkeinoministeri Oli Rehn, kesk.

Mainos– Salon seudun viime vuosien työpaikkamenetykset ovat olleet poikkeuksellisen äkillisiä ja rajuja, perustelee oikeus- ja työministeri Jari Lindström, ps.

Vuoden 2008 jälkeen Salosta ja sen lähiympäristöstä seudulta on kadonnut noin 6 000 työpaikkaa, joista 4 500 teollisuudesta. Kaupungin työttömyysaste oli syyskuussa 15,3 prosenttia.

Salossa on laadittu suunnitelmaa alueellisesta osaamiskeskuksesta, joka perustuu paikalliseen, älylaitteiden huipputason tuotekehitys- ja tuotanto-osaamiseen, kertoo TEM tiedotteessaan.

Keskus pyrkii tukemaan uudistuvaa liiketoimintaa sekä tarjoamaan alustan korkeakouluyhteistyölle.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*