Pohjois-Pohjanmaan kansanedustajat puolustavat Oulaskankaan sairaalan synnytysosaston ja koko sairaalan toiminnan jatkumista. Oulaisten kaupungissa sijaitsevassa sairaalassa hoidetaan vuosittain noin tuhat synnytystä.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja Oulaskankaan sairaala ovat kansanedustajien mukaan reagoineet tammikuussa 2015 voimaan astuneen päivystysasetuksen vaatimuksiin asianmukaisesti.

– Oulaskankaalla synnyttävät suunnitellusti vain riskittömät synnyttäjät, vastasyntyneiden ongelmat ovat harvinaisia. Tehostettua hoitoa ja seurantaa vaativat vastasyntyneet on jo nykyisinkin siirretty ambulanssilla lääkärin tai kätilön saattamina OYS:iin. Tilastot osoittavat käytännön olleen erittäin toimiva ja turvallinen, kannanotossa todetaan.

Oulaskankaan sairaala ja OYS vastasivat Valviran vaatimuksiin riittävästä osaamisesta laatimalla koulutussuunnitelman kätilöille. Tänä vuonna OYS:in vastasyntyneiden teho-osastolla täydennyskoulutetaan seitsemän kätilöä. Lisäksi on laadittu suunnitelma kaksipaikkaisen vastasyntyneiden tehostetun hoidon yksikön perustamisesta Oulaskankaalle.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on yksimielisesti puoltanut Oulaskankaan synnytystoiminnan jatkumista.

– Oulaskankaan sairaala ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ovat kehittäneet toimivan, turvallisen ja varsin kustannustehokkaan mallin synnytysten jatkamiseksi. Päivystysasetuksen mukainen lastenlääkäripäivystys ja lasten tehovalvonta voidaan toteuttaa siten, että sairaanhoitopiiri vastaa lääkäriresursseista ja kouluttaa henkilöstöä. Tämän tulee riittää myös Valviralle siten, että koko ajan ei asetettaisi uusia vaatimuksia, Oulun vaalipiirin kansanedustajien yhteistoimintaa tänä vuonna koordinoiva Hanna Halmeenpää (vihr.) sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*