SAK:n hallitus otti työmarkkinasovun hieromisessa viikon aikalisän ja laittoi työmarkkinajärjestöjen neuvottelutuloksen liittojen käsittelyyn. Sen sijaan Akava ja STTK hyväksyivät jo neuvotteluratkaisun.

Lopullisen kantansa SAK lyö lukkoon maanantaina 7. maaliskuuta. Ratkaisu oli SAK:n työvaliokunnan esityksen mukainen.

Puheenjohtaja Lauri Lyly ei ottanut hallituksen kokouksen jälkeen kantaa siihen, olisiko neuvottelutulos ollut mahdollista hyväksyä tuoreeltaan. Lyly myönsi, että kriittisiäkin puheenvuoroja neuvottelutuloksen tiimoilta käytettiin.

-Työajan pidentäminen on työntekijäpuolelle vaikea asia. Liitot käsittelevät asiaa tämän viikon aikana ja SAK ottaa asiaan lopullisen kannan viikon päästä, median haastattelema Lyly kommentoi neuvottelutilannetta.

MainosAkava hyväksyi

Akavan mukaan sopimusratkaisu pitää sisällään muun muassa työajan pidentämisen 24 tunnilla ja julkisen sektorin lomarahojen leikkauksen kolmen vuoden määräajaksi.

– Ratkaisu ei ole työntekijöille kivuton. Se kohtelee meitä kuitenkin tasapuolisemmin kuin pakkolakipaketti, jonka maan hallitus hylkää, jos kaikki osapuolet hyväksyvät ratkaisun. Ratkaisu on myös yrityksille parempi ja joustavampi kuin pakkolait, puheenjohtaja Sture Fjäder sanoo.

 

Aiheesta Akavan nettisivuilla

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*