Hallitusneuvottelut ovat ajautuneet vaikeuksiin, käy ilmi hallituksen muodostajan Juha Sipilän ja perussumalaisten puheenjohtajan Timo Soinin kommenteista.

Sipilä totesi jo aamulla, että neuvotteluihin on saatava vauhtia. Sittemmin hän on päivän mittaan uudistanut käsityksensä. Asioita on hänen mukaansa liikaa ”vatulointikorissa”.

Kun asiat eivät ole edenneet työryhmissä, niitä on lakkautettu, ja asiat siirretään puheenjohtajien käsittelyyn. Sipilä ei kuitenkaan ole kertonut, mistä työryhmistä on kysymys.

Asioiden oletetaan etenevän, kun kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb palaa Eu:n huippukokouksesta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Ensimmäinen selkeä merkki vaikeuksista tuli keskiviikkona, kun odotettu sote-linjaus ei valmistunutkaan. Perjantaiaamuna Juha Sipilä totesi, että neuvotteluihin on saatava vauhtia ja että tarvitaan puhutteluja.

Nyt myös Soini kertoo suoraan ongelmista. Hänen mukaansa muun muassa joiltakin neuvottelijoilta puuttuu valtuuksia.

Ongelmia on Soinin vastausten perusteella ainakin verotuksessa sekä sotessa.

Soten kiistoista on puhuttu siinä muodossa, että asiaa käsittelevässä työryhmässä Juha Rehula, kesk., ja Laura Räty, kok., eivät löydä yhteisiä näkemyksiä.

Rehula ja Räty osallistuivat soten valmisteluun jo edellisellä vaalikaudella.

Kesksutan tyiedetään olevan kiinnosthnut maakuntamallista, kokoomukselle taas yksityisen sektorin mukana olo on tärkeää.

Sote on Soinin mukaan saatava valmiiksi viikonlopun aikana. Perussuomalaisilla on silloin koolla päättävä kokous, jossa otetaan kantaan hallitukseen osallistumiseen.

Neuvottelujen sisällöstä ei julkisuuteen ole juuri pääsyt konkreettisia asioita. Joidenkin tietojen mukaan ammattikoulutusta ollaan lyhentämässä kaksivuotiseksi. Toinen tieto kertoo, että ympäristöministeriötä ollaan lakkauttamassa.

Kumpaakaan ei ole vahvistettu ja kumpikin on nostattanut vastalauseiden aallon.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*