FIT Joutseno on toiminut noin vuoden ajan kaupungin pyörittämän kuntosalin naapurina ja rinnakkaiselo on sujunut hyvin, kuntosaliyrittäjä Simo Pöllänen arvioi. (Kuva: FIT Joutseno)

Etelä-Karjalassa sijaitsevan Joutsenon urheilukentän laidalla toimivan kuntosalin yrittäjä Simo Pöllänen painottaa, että hän ei ole kokenut kaupungin vastaavia palveluita ongelmaksi.

Aiheesta kysyttäessä Pöllänen tunnistaa julkisen keskustelun, joka lähti liikkeelle pääkaupungissa toimivien yrittäjien otettua kantaa Helsingin kaupungin ”verorahoilla maksettuun” mainoskampanjaan.

Helsingin Sanomien uutisessa yrittäjät arvioivat kaupungin häiriköineen markkinoita yksityisten toimijoiden kustannuksella.

Joutseno on Lappeenrannan kaupungin toiseksi suurin taajama. Pölläsen johtama FIT Joutseno ja kaupungin kuntosali ovat toistensa naapureita Penttiläntiellä. Ilman ongelmia, Pöllänen arvioi.

– Viime vuoden marraskuussa muutimme tänne näin. Meillä on laajempi kuntosali. Kaupungin sali toimii hyvin peruskuntoilijalle.

”Meillä on se oma asiakaskunta”

Lappeenrannan kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Petri Ruotsalainen on samoilla linjoilla Simo Pölläsen näkemysten suhteen. Yksityiset ja kaupungin kuntosalitoiminta ovat täydentäneet hyvin toisiaan Lappeenrannassa, Ruotsalainen jatkaa.

– Kaupungilla on kuusi kuntosalia.

Ruotsalainen kertoo, että keskustelua kaupungin roolista kuntosalipalveluiden tuottajana käydään kyllä julkisesti tai muuten vaan toreilla ja turuilla.

Yksityisten ja kaupungin toiminnan on nähty palvelevan parhaiten kokonaisuutta Lappeenrannassa. Tarkoituksenahan on, että mahdollisimman moni liikkuisi riittävästi ja sitä kautta esimerkiksi ihmisten toimintakyky olisi mahdollisimman hyvä, Ruotsalainen painottaa.

Eli jos kysytään, että tarvitaanko myös kaupungin kuntosalipalveluita, niin Ruotsalaisella on siihen vastaus.

– Tarvitaan, meillä on se oma asiakaskunta.

Kaupungin salien asiakaskunnassa on esimerkiksi runsaasti ikäihmisiä, Ruotsalainen lisää.

Ja kun liikuntaa harrastavien lukumäärä on mahdollisimman iso, silloin myös liikunta-alan yrittäjille asiakasnäkymät ovat suotuisat, Pöllänen vahvistaa.

Yksityisiä saleja on arviolta kymmenkunta Lappeenrannassa.

Saliharjoittelusta ei tingitä

Simo Pöllänen kertoo toiminnan jatkuneen muuton jälkeen myös uusissa tiloissa hyvin.

– Asiakkaita on riittänyt.

– Vaikka puhutaan Itä-Suomen vaikeista taloudellisista ajoista, niin kuntosalitoiminta on jatkunut vireänä, Pöllänen näkee.

Petri Ruotsalainen nostaa keskusteluun mukaan myös ulkosalit, joita on Lappeenrannan kaupunginosissa yhteensä 13. Määrä on verrattain suuri vajaan 73 000 asukkaan kaupungissa, Ruotsalainen arvioi.

– Jatkamme ulkosalien toteuttamisia vuosittain.

– Asukkaat toivovat, että ulkosaleja olisi jopa puolen kilometrin välein. Osa ulkosaleista toimii ympäri vuoden. Ulkosalit ovat helppokäyttöisiä ja niihin on oltu tyytyväisiä, Ruotsalainen näkee.

Pöllänen huomauttaa, että myös ulkosalien käyttöön moni kaipaa ohjausta.

Ja hyvä on, että niitä on, Pöllänen tarkentaa.

Seuratoimintaa FIT Joutsenossa

FIT Joutsenolla on laajemman laitevalikoimansa ja nykyaikaisten tilojen lisäksi tarjolla myös muita palveluita, joita naapurilla ei ole esimerkiksi ryhmätuntien suhteen, Pöllänen sanoo.

FIT Joutseno on toiminut jo kuuden vuoden ajan. Kun vanhat tilat kävivät kasvaneelle toiminnalle liian pieniksi, FIT Joutseno muutti Jurvan hallina ja Kultsu-areenana tunnettuihin tiloihin.

Pölläsen mukaan Lappeenrannassa on tarjolla hyvin erilaisia liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia. FIT Joutseno tekee esimerkiksi yhteistyötä myös paikallisen urheiluseuran kanssa.

– Nyrkkeilijät on otettu mukaan tänne. Saimaan Boxing Team vetää täällä omia treenejä, teemme yhteistyötä.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä