Kuva: Ville Miettinen

Helsingin kaupunginvaltuusto ei siirtänyt  koulujen perustamista ja lakkauttamista koskevaa toimivaltaa opetuslautakunnalle keskiviikkona, kuten kaupunginhallitus oli esittänyt.

Sen sijaan valtuusto päätti Pilvi Torstin, sd., esityksen mukaisesti palauttaa esityksen valmisteluun niin, että koulujen perustamista ja lakkauttamista koskevien päätösten mahdolliset toimivaltamuutokset linjataan samalla, kun Helsinki uudistaa muun johtamisjärjestelmänsä. Päätös syntyi äänin 44-37.

Helsingin opetusviraston valmistelu on saanut kouluverkkotarkastelujen yhteydessä arvostelua kaupunkilaisilta ja luottamushenkilöiltä mm. avoimuuden puutteesta ja virheellisten tietojen esittämisestä.

Opetusvirasto käynnisti viime vuonna uudistuksen, jolla tavoitellaan vuorovaikutuskäytäntöjen kehittämistä. Torstin esityksen mukaan nämä kehitysprosessit viedään käytäntöön ja arvioidaan, ennen kuin päätösvaltaa aletaan siirtää.

– Kun prosessit ja valmistelu uudistettu, kunnossa ja arvioitu, pidän perusteltuna päätösvallan siirtämisestä sinne, missä kouluasiat tunnetaan ja missä niihin tulee pystyä perehtymään eli opetuslautakuntaan, Torsti sanoo tänään ilmestyvässä Kuntalehdessä 1/2016.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*