Timo Vornasta esitetään erotettavaksi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Ryhmä käsittelee asiaa torstaina 2. toukokuuta. Kuva: Pirjo Koistinen / eduskunta

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän työvaliokunta päätti tiistaina esittää kansanedustaja Timo Vornasen erottamista eduskuntaryhmästä, uutisoi Helsingin Sanomat.

Työvaliokunta oli esityksessään yksimielinen.

Asiaa käsitellään eduskuntaryhmän kokouksessa torstaina.

Timo Vornasen asema eduskuntaryhmässä on ollut vaakalaudalla siitä asti, kun kävi ilmi, että häntä epäillään vakavista rikoksista välikohtauksessa helsinkiläisessä ravintolassa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Vornanen on itse pysynyt hiljaa asiasta tiistai-iltapäivään saakka, jolloin hän lähettämässään tiedotteessa kertoi, että hänellä oli lupa aseeseen, jota hän kantoi mukanaan helsinkiläisessä ravintolassa. Vornanen viestitti asiasta Savon Sanomille ja Karjalaiselle eli oman vaalipiirinsä Savo-Karjalan suurimmille sanomalehdille.

– Vornanen ei viestissään kiistä tapahtumia, joihin hänen on kerrottu olleen osallisena, Savon Sanomat kirjoittaa.

Helsingin poliisi tiedotti maanantai-iltana, että se epäilee, että 54-vuotias mies osoitti aseella kahta henkilöä päin ja ampui laukauksen maahan ravintola Ihkun edessä. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

– Poliisi ei voi vahvistaa epäillyn henkilöllisyyttä esitutkintalain perusteella, poliisin tiedotteessa todettiin.

– Miestä epäillään tällä hetkellä vaaran aiheuttamisesta, laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikkomuksesta. Heti tapahtumien jälkeen rikosnimikkeinä olivat törkeän pahoinpitelyn yritys, laiton uhkaus ja ampuma-aserikos, poliisi tiedotti.

Savon Sanomien mukaan Vornanen myöntää, että hänen omalle tiedottamiselleen olisi tarvetta, mutta vetoaa, ettei hän poliisitutkinnan vuoksi voi niin tehdä.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*