Hellät jäähyväiset kuntaliitokselle ja panokset sote-uudistuksen toteuttamiseen. Siinä on Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtajiston tuoreen blogi-kirjoituksen pääsisältö.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajisto pohtii kirjoituksessaan avoimesti kuntaliitoksen läpimeno mahdollisuuksia Keski-Suomessa. Ja kun niitä ei tunnu olevan, niin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen (sd.), ensimmäinen varapuheenjohtaja Jaakko Selin (kok.) ja toinen varapuheenjohtaja Meri Lumela siirtävät katseet kohti sote-uudistusta.

Jyväskylän seudun erityisen kuntajakoselvityksen päätteeksi kuntajakoselvittäjät Jarmo Asikainen, Paavo Kaitokari ja Jouko Luukkonen esittivät uutta kuntaa muodostettavaksi Hankasalmen, Jyväskylän, Laukaan, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan ja Uuraisten pohjalta.

– Selvitystyön tuloksena syntynyt esitys ei vastaa Jyväskylän kaupungin osalta valtuuston tekemää päätöstä eikä ole valtuuston näkemyksen mukainen. Esityksellä ei siksi ole mielestämme etenemisen mahdollisuuksia kaupungin päätöksenteossa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Näemme, että nyt on aika katsoa eteenpäin. Kuntarakenteen muutoksesta käytävän keskustelun jatkamisen ja turhan kinastelun sijaan nyt on syytä keskittää voimavarat siihen, että sosiaali- ja terveyspalveluiden mittava uudistus voidaan toteuttaa koko maakunnassa parhaalla mahdollisella tavalla, Jyväskylän kaupungin nettisivuilla tänään julkaistussa blogikirjoituksessa todetaan.

Kuntalehden syyslomalta tavoittama kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen korostaa kirjoituksen olevan hallituksen puheenjohtajiston oma kanta. Asiat käsitellään kyllä valtuustossa, mutta lopputulos on jo etukäteen kohtuullisen varma.

– Nyt on pakko miettiä mihin keskitytään. Sote-uudistusta viedään pikavauhdilla eteenpäin ja meidän on keskitettävä kaikki voimat sen toteuttamiseen. Kuntaliitoksella ei ole tässä tilanteessa mitään realistisia mahdollisuuksia toteutua, Riitta Mäkinen arvioi.

Pelkäksi iltalukemistoksi selvitysmiesten paperit eivät Jyväskylässäkään jää.

– Kuntajakoselvityksen yhteydessä tehtyä ansiokasta selvitystyötä ei kuitenkaan pidä heittää romukoppaan, vaan sitä tulee hyödyntää kunnissa talouden vakauttamisen välineenä, toiminnan kehittämisessä ja uusien kuntien välisten yhteistyömahdollisuuksien käynnistämisessä, puheenjohtajat toteavat kirjoituksessaan.

Blogi Jyväskylän kaupungin nettisivuilla

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*