Johtajavaihdokset Keski-Pohjanmaan liitossa saivat jatkoa.

Keski-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus irtisanoi maanantain kokouksessaan kehittämisjohtaja Kaj Lyyskin.

– Kehittämisjohtaja Lyyski irtisanotaan henkilökohtaisella perusteella. Taustalla ovat muun muassa liiton rakennerahastotoimintaan, kuten tehtävien eriyttämiseen ja välittävän toimielimen toimintaedellytyksiin liittyvät seikat, liiton tiedotteessa kerrotaan.

Keski-Pohjanmaan liitto on ollut työ- ja elinkeinoministeriön tarkkailussa EU-hankkeiden kirjauksissa olevien puutteiden johdosta ja liitto on menettänyt hankerahojen myöntövaltuudet.

Kesäkuussa maakuntajohtaja Jukka Ylikarjula allekirjoitti uuden johtajasopimuksen ja irtisanoutui saman tien. Eron takana oli maakuntajohtajan ja maakuntahallituksen yhteisesti toteama luottamuksen puute ja johtamisen ristiriitatilanne.

Keski-Pohjanmaan liiton hallituksen puheenjohtaja, Kaustisen valtuuston puheenjohtaja Antti Mäkelä, kesk., sanoo, että toiveissa on liiton tilanteen seestyminen noin vuoden kestäneen myllerryksen jälkeen.

– Meillä oli tapaaminen ministeriön kanssa heinäkuussa. Elokuun aikana pyrimme vielä tekemään toimenpiteitä syyskuussa tapahtuvaa ministeriön ohjaus- ja valvontakäyntiä varten.

-Tavoitteemme on, että valvontakäynnin myötä saisimme vihreää valoa myöntövaltuuksien palauttamisen suhteen. Se olisi meille tärkeää, Mäkelä sanoo.

Keski-Pohjanmaan liiton vt. maakuntajohtajana toimii elokuun loppuun saakka maakuntauudistuksen konsernihallinnon muutosjohtaja Jyrki Kaiponen.