Keski-Uudenmaan kuntaliitosselvitystä puuhaavat vakuuttavat, että selvitystä jatketaan sote-uudistuksen takkuamisesta ja metropolilakiesityksen viivästymisestä huolimatta.

– Nyt on aika käynnistää laajat poliittiset neuvottelut keskeisimmistä yhdistymisen kipupisteistä, sanoo yhdistymisselvityksen ohjausryhmän puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko.

Tuusulan valtuuston varapuheenjohtaja Arto Lindberg muistuttaa, että kuntien päätöksenteossa on valtuustoryhmillä keskeinen rooli, ja siksi neuvotteluihin esitetään kutsuttavaksi selvityksessä jatkavien kuntien valtuustoryhmien puheenjohtajat.

– Mikäli tässä vaiheessa liitosta vastustavilla ja sitä epäilevillä luottamushenkilöillä ei ole periaatteellisia syitä vastustaa liitosneuvotteluja, uskon, että monet uhkiksi koetut asiat on mahdollista ratkaista neuvottelemalla – kuitenkin niin, ettei se heikennä yhdistymisestä saatavia hyötyjä, perustelee Annika Kokko.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Neuvotteluiden ensimmäisen kierroksen perusteella ohjausryhmä antaa selvityksen työryhmille toimeksiannot loppuraportin päivittämiseksi.

Keski-Uudenmaan yhdistymishankkeen kahdeksasta kunnasta seitsemän on päättänyt osallistua selvityksen jatkovalmisteluihin. Kaikki päätökset eivät kuitenkaan syntyneet kivutta. Esimerkiksi Mäntsälässä äänestystulos oli 24-19 ja Hyvinkäällä 27-24.

Liitoshankkeessa ovat mukana Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo ja Tuusula.

Aiheesta aiemmin: Keski-Uudenmaan selvitys kuntien käsittelyyn

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*