Koronakriisissä kannustamista kerrostalon ikkunassa
Kuva: Ville Miettinen

Lähes kaksi kolmesta kuntalaisesta on tyytyväinen koronatilanteen hoitoon omassa kunnassaan. Tyytymättömiä on alle kymmenen prosenttia. Yli neljännes kuntalaisista suhtautuu neutraalisti tai ei ilmaise kantaansa.

Tiedot perustuvat käynnissä olevan kuntalaistutkimuksen ensimmäisiin ennakkotietoihin. Tutkimuksen kohdejoukkona on runsaat 30 000 kuntalaista 43 kunnassa eri puolilla Suomea. Ennakkotiedot kattavat noin 5 000 kuntalaisen vastaukset. Tiedonkeruu alkoi toukokuussa ja päättyy kesäkuun lopussa. Ensimmäisiä lopullisia tuloksia on odotettavissa syyskuusta alkaen.

Kaikkein tyytyväisimpiä kuntalaiset ovat olleet koronan hoitoon yleisesti ja tulannetta koskevaan viestintään. Ensimmäiseen tyytyväisiä oli 65 ja toiseen 59 prosenttia vastaajista. Kommenteissa kuntalaiset mainitsivat muun muassa, että kunta oli kuunnellut sekä ohjeita että kuntalaisia hyvin, ja että terveyspalvelut oli järjestetty onnistuneesti. 

Tyytyväisiä kunnan toimintaan ovat kaiken kokoisissa kunnissa asuvat ja kaiken ikäiset ihmiset. Neutraalisti koronatilanteeseen suhtautuvia oli eniten pienissä ja suurissa kunnissa, kun keskisuurissa 5 000–10 000 asukkaan kunnissa tyytyväisyys oli korkeimmillaan. 

Eri ikäryhmien tyytyväisyys vaihteli  50–59-vuotiaiden 61 prosentin ja 30–39-vuotiaiden 69 prosentin välillä. Tyytymättömiä oli eniten vähintään 80-vuotiaissa, joista tyytymättömiä oli 9 prosenttia.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä