Kuopion jugend-tyylisen museon ja pääkirjaston välissä komeilee nyt laajennusosa Hila, joka yhdistää pääkirjaston ja jugend-rakennuksen. Hanke toteutettiin hybridiallianssimallilla. - Rakennusalalla perinteisessä urakkamallissa yritysten pyrkimys tuoton maksimointiin on yleistä, eikä toiminta näin aina johda yhteisten tavoitteiden tavoitteluun. Rakennushankkeen, kuten restaurointikohteen, yllätyksiä ja riskejä on silloin vaikeampi hallita, Kuopion kaupungin rakennuttaja, hankkeen projektijohtaja Marko Väätäinen perustelee. (Kuva: Akseli Muraja)

Kuopion museon peruskorjaus ja uudisrakennuksen valmistuminen ovat saaneet kiitosta. Hybridiallianssimallissa suunnittelu eteni työn edetessä. Yhteistyökumppaneiden yhteistyökykyä testattiin jopa psykologin testein.

Kuopion jug...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa