Mikkelin perussuomalaisten valtuustoryhmä on hajonnut, ja jäljellä on enää kaksi heistä, jotka valittiin kuntavaaleissa 2021. Kuva: Lauri Rotko

Neljä perussuomalaisten Mikkelin kaupunginvaltuutettua ilmoitti maanantaiaamuna jättävänsä valtuustoryhmän, kertoo Länsi-Savo.

Kuntavaaleissa 2021 Mikkelin valtuustoon valittiin yhdeksän valtuutettua perussuomalaisten listoilta. Aiempien lähtöjen ja tämänpäiväisten lähtöjen seurauksena vaaleissa valituista perussuomalaisten valtuustoryhmässä on enää kaksi. Syynä ovat ryhmän sisäiset kiistat.

-Ryhmän sisäinen dynamiikka on ollut haastavaa ja kuten tiedämme, paljon on tapahtunut puolentoista vuoden aikana. Niistä on jäänyt selvittämättömiä jännitteitä ryhmän sisälle, kertoo maanantaina ryhmästä lähtenyt valtuutettu Jani Sensio Länsi-Savolle.

Maanantaina lähtenyt nelikko ei ainakaan vielä ole perustanut uutta valtuustoryhmää.

Mikkelin päätöksenteon ilmapiiri sai kitkerää kritiikkiä edellisen kaupunginjohtajan Timo Halosen jäähyväispuheessa. Tällä valtuustokaudella kaupungissa on pohdittu kuumeisesti, kuinka päästä ulos vakavasta talouskurimuksesta.

Viime viikolla Sysmän kunnanvaltuuston kaikki perussuomalaisten kolme valtuutettua ilmoittivat jättävänsä ryhmän sen sisäisen epäluottamuksen takia.

Sysmässä perussuomalaisten ryhmän jättäneet perustivat uuden valtuustoryhmän nimeltä perussysmäläiset.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*