Sysmän perussuomalaisista eronneet ovat nyt perussysmäläisiä. Kuva: Lauri Rotko

Sysmän kunnanvaltuuston perussuomalaisten ryhmä on hajonnut sisäisten erimielisyyksien vuoksi.

Ryhmän puheenjohtajana toimineen Mirja Kalliosaaren lähettämän tiedotteen mukaan Sysmän perussuomalaisten valtuustoryhmän muodostaneet valtuutetut Timo Aromaa, Jesse Hildén ja Kalliosaari itse ovat eronneet Sysmän perussuomalaisten valtuustoryhmästä 9.11.2023.  

-Eron syynä on muun muassa ryhmän sisäinen epäluottamus sekä varavaltuutettujen epäasiallinen ja arveluttava toiminta mediassa, Kalliosaari viestittää. 

Kuntalehti julkaisi syyskuussa Sysmän kunnanjohtajan Marketta Kitkiöjoen haastattelun, jossa Kitkiöjoki kertoi hänelle ilmoitetusta epäluottamustilanteesta.  

Lokakuussa Kuntalehti uutisoi kiistasta Sysmän perussuomalaisten keskuudessa. Kiista oli jutun mukaan syntynyt siitä, että Timo Aromaa oli ollut muiden epäluottamusta esittäneiden valtuustoryhmien mukana ilmoittamassa epäluottamuksesta Kitkiöjoelle helmikuussa 2023. 

Varavaltuutettujen mukaan Sysmän perussuomalaisten olisi pitänyt käsitellä kantaansa ryhmän sisällä, ennen kuin Aromaa kävi ilmoittamassa epäluottamuksesta Kitkiöjoelle. Varavaltuutetut ilmaisivat hämmästyksensä toiminnasta Kuntalehden haastattelussa. 

Omassa kannanotossaan Aromaa, Hildén ja Kalliosaari paheksuivat varavaltuutettujen toimintaa, joka heidän mukaansa toi ryhmän sisälle kuuluvat asiat julkisuuteen. 

Aromaa, Hildén ja Kalliosaari ilmoittavat irtisanoutuvansa tästä toiminnasta ja ovat perustaneet 9.11.2023 uuden valtuustoryhmän nimeltään perussysmäläiset.

Kuntalehti ei tavoittanut Mirja Kalliosaarta eikä Timo Aromaata kommentoimaan ratkaisua.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Nyt on melkoinen kakka puhe, oikeat Perussuomalaiset eivät hyväksy tälläistä. Kuntavaaleissa nähdään kuka on Sysmän perussuomalainen oikeasti..

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*