Kemin, Keminmaan ja Simon valtuustot ottavat maanantaina kantaa Meri-Lapin kuntaliitokseen. Ennakkoon Kemi ja Simo ovat kuntaliitoksen kannalla, mutta Keminmaassa kuntaliitos on kohdannut vastarintaa. Kemin kaupunginhallitus oli yksimielisesti kuntaliitoksen takana ja Simossa ainoastaan yksi hallituksen jäsen vastusti esitystä.

Keminmaan kunnanjohtaja Mauri Posio esitti maaliskuun lopulla kunnanhallitukselle, että se hylkäisi kuntajakoselvittäjien esityksen. Kunnanhallitus päätti lopulta jättää asian valtuuston päätettäväksi, eikä ottanut suoranaista kantaa liitoksen puolesta tai vastaan.

Kuntaliitokseen itse varauksellisesti suhtautuva Keminmaan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Teemu Alatalo (kesk.) ennakoi maanantain äänestyksestä tiukkaa.

-Aika tiukka äänestys asiasta on tulossa. Tuskin kovin suurta eroa osapuolten välille syntyy, arvioi Alatalo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Keminmaalla olisi kaivattu monen muun kunnan tapaan onnistunutta sote-ratkaisua pohjaksi kuntaliitoskuvioille.

-Jos olisi saatu ne suuret ratkaisut aikaan ensin, niin sitten nämä kuntaliitokset olisi ollut helpompi käsitellä. Nyt ei tiedetä tulevasta ja päätöksiä pitäisi tehdä, ihmettelee Alatalo.

Valtuustot käsittelevät kuntajakoselvittäjien esityksiä maanantaina 13. huhtikuuta klo 18 alkavissa kokouksissa.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*