Oikeus- ja työministeri Jari Lindström, ps., on tavannut Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun johtoa keskustellakseen turvapaikanhakijoiden määrän kasvusta ja sen vaikutuksesta suurimpiin kaupunkeihin.

– Keskustelimme, miten huolehditaan vastaanottovaiheen toimivuudesta, turvapaikanhakemusten nopeasta käsittelystä ja kotoutumisen uusista toimintatavoista. Haaste on valtava ja yhteistyö suurten kaupunkien kanssa on tärkeää,  Lindström sanoo valtioneuvoston tiedotteessa.

Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa valtion viranomaisten ja kuntien tehtäviä ja tiedonvaihtoa, kotoutumiskoulutuksen uudistamistarpeita sekä uusia, tehokkaampia toimintatapoja turvapaikanhakijoiden vastaanottovaiheessa sekä kotouttamisessa.

Ministeriöissä valmistellaan parhaillaan useita toimenpiteitä turvapaikanhakijoiden vastaanoton ja kotouttamisen tehostamiseksi. Esimerkiksi turvapaikanhakijoiden osaamista on tarkoitus kartoittaa nykyistä aiemmin ja kuntiin ohjausta kehittää.

Tapaamiseen osallistuivat Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen, Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell, Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennanen, Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen, sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg, Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio ja työ- ja elinkeinoministeriön virkamiehiä.

Kuntalehti.fi:n uutisia aiheesta kotouttaminen

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä