Kansa puhui Mustasaaressa ja valtuutetut uskoivat. Kuntaliitosta Vaasan kanssa ei hetkeen tapahdu. (Kuva: Pixbay)

Mustasaaren kunnanvaltuusto oli lopulta samaa mieltä kuin kuntalaiset pari viikkoa sitten pidetyssä neuvoa antavassa kansanäänestyksessä. Mustasaarelaiset suosittivat Vaasan kanssa neuvotellun kuntaliitoksen hautaamista ja tähän tulokseen tuli myös kunnanvaltuusto tiistain kokouksessaan.

Ennen kansanäänestystä kuntaliiton kannattajilla oli niukka enemmistö valtuustossa, mutta kansanäänestyksen selkeä lopputulos pisti pelimerkit uuteen jakoon. Kun yli 61 prosenttia kansanäänestyksessä äänestäneistä oli sanonut ei kuntaliitokselle, niin kunnanhallitus päätti viedä asian vielä jatkovalmisteluun.

Tiistai-illan kokouksessa valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja ja RKP:n ryhmäpuheenjohtaja Christoffer Ingo ehdotti esityslistan hyväksymistä koskevassa kohdassa, että kuntaliitosasia otetaan valtuustossa esiin kiireellisenä ilman kunnanhallituksen kaavailemaa jatkovalmistelua. Näin myös tapahtui äänestyksen jälkeen ja lopulta kunnanvaltuusto hylkäsi neuvotellun yhdistymissopimuksen äänin 23-19. Yksi valtuutetuista äänesti tyhjää.

Tunnelmat Mustasaaren kunnantalon puolella olivat kuumat ennen valtuuston kokousta, sillä paikalla oli lehtitietojen mukaan parisataa kuntaliitosta vastustanutta kuntalaista osoittamassa mieltään. Nyt kaatuneen kuntaliitossopimuksen myötä kuntaliitoskeskustelut Vaasan ja Mustasaaren välillä hiljenevät jälleen toviksi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Aiheesta Mustasaaren kunnan nettisivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*