Näyttökuva KAAOS-hankkeen verkkosivuilta.

Oulun kaupungin Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen -hankkeen kehittämä KAAOS-haaste on voittanut eurooppalaisten kaupunkien EUROCITIES-yhteistyöverkoston kilpailun. Palkinto julkistettiin Skotlannin Edinburghissa torstaina.

KAAOS-haaste kilpaili osallisuuskategoriassa yhdessä Englannin Brightonin ja Saksan Frankfurtin kanss.

KAAOS-haaste on kaupunkikehittämisen työkalu, jonka avulla kaupunki voi luoda uusia ratkaisuja ja palveluja yhdessä yhdistysten ja järjestöjen kanssa neuvottelevan hankintamenettelyn keinoin.

Hankkeessa on kehitetty sosiaalisen innovoinnin mahdollisuuksia, kunnan palvelutuotannon asiakaslähtöisyyttä sekä kestävää kumppanuutta kaupunkiorganisaation ja kolmannen sektorin toimijoiden välille Oulun alueella. Hankkeessa on kerätty sosiaalista osallisuutta parantavia ideoita pääkohderyhmältämme, 15–29-vuotiailta oululaisilta, sekä yhdistys- ja järjestötoimijoilta ja kaupunkiorganisaation työntekijöiltä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Kilpailun raati kiitti erityisesti KAAOS-haasteen toimintapaa, jonka avulla oululaiset ehdottavat ja toteuttavat projekteja havaitsemiinsa ongelmiin ja haasteisiin. Raadin mukaan KAAOS-haasteessa luodut projektit rikastuttavat aidosti paikallista kaupunkikulttuuria ja luovat syvempää ymmärrystä yhteiskunnan eri tasoilla.

The EUROCITIES Awards palkitsee vuosittain verkostonsa jäsenten kehittämää toimintaa tai uusia käytäntöjä, jotka parantavat kaupunkielämän laatua. Tänä vuonna kilpailu esitteli projekteja Creative Competitive Cities -teeman alla: kulttuuri ja luovuus nähdään niin eurooppalaisen kilpailukyvyn kuin osallisuuden kiihdyttäjänä sekä paikallisten asukkaiden hyvinvoinnin lisääjänä. Lisäksi kilpailuun nimetyiltä projekteilta edellytettiin ansioitunutta työtä kaupunkilaisten sitouttamisessa kaupunkikehittämiseen ja päätöksentekoon kulttuuriprojektien avulla.

EUROCITIES on eurooppalaisten kaupunkien yhteistyöverkosto, jonka jäsen myös Oulun kaupunki on. Vuonna 1986 perustettuun verkostoon kuuluu yli 140 kaupunkia 39 maassa. Verkoston tehtävänä on jakaa tietoa, hyviä käytänteitä ja uusia ratkaisuja jäseniensä kesken paikallisen kaupunkielämän parantamiseksi. Verkosto vaikuttaa myös Euroopan Unionissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*