Jussi Halla-aho puoluekokouksessa. (Kuva: Matti Matikainen)

Jussi Halla-aho seuraa Timo Soinia perussuomalaisten puheenjohtajana. Puoluekokouksessa järjestetyssä puheenjohtajavaalissa Halla-aho sai heti ensimmäisellä kierroksella riittävän ääntenenemmistön, 56,9 prosenttia äänistä.

Halla-aho sai vaalissa 949 ääntä, Sampo Terho 629 ääntä, Leena Meri 60, Vera Ruoho 44 ja Riku Nevanpää 8 ääntä.

Ylen haastattelussa pian vaalituloksen ratkettua Halla-aho sanoi toivovansa parempaa asiantuntemusta puolueen toimistolle tarjoamaan kansanedustajille ja kunnanvaltuutetuille ”kättä pidempää”.

– Ei riitä että meillä on poliittiset tavoitteet, vaan meillä pitää olla myös tiekartta. Meidän pitää osata vastata äänestäjille, miten me saavutamme nämä hyvät tavoitteet, ja tässä tarvitaan paljon kehittämistyötä, Halla-aho sanoi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja muut vasemmistolaiset väläyttivät heti tuloksen ratkettua uusien eduskuntavaalien mahdollisuutta ja tarpeellisuutta.

 

Halla-aho pitää linjapuheensa sunnuntaina. Hänen valintansa odotetaan asettavan hallitusyhteistyön suureen testiin, ja Halla-ahokin myönsi tilanteen olevan ”erikoinen”, kun perusuomalaisten viidestä istuvasta ministeristä neljä on suoraan tai epäsuoraan ilmaissut, että Halla-ahon puheenjohtajuus olisi ongelma puolueelle.

– Kyllähän se synnyttää hieman hankalan tilanteen, Halla-aho sanoi.

Hämmennystä kuvaa esimerkiksi keskustan Antti Kaikkosen twiitti: ”Nyt lienee viisainta nukkua yön yli, ehkä kahdenkin.”

SDP:n Eero Heinäluoma arveli vaalituloksen merkitsevän vaihtoehtojen selkeytymistä: ”Hallitukselle alkoi lähtölaskenta”, Heinäluoma twiittasi.

Halla-aho sanoi ettei halua syrjäyttää Timo Soinia ministerin paikalta, mutta toisaalta hänen mielestään Soinin olisi nyt luonteva astua ”eturivistä taakse”.

– Vanhemman valtiomiehen on hyvä siirtyä ikään kuin vanhempien valtiomiesten riviin neuvomaan meitä nuorempia, Halla-aho sanoi Ylen lähetyksessä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*