Vuonna 2015 oli tehty kaksi erillistä kantelua koskien Salon kaupungin hallintoa. Ongelmia oli niin kanteluiden kohteena olleiden tapausten käsittelyssä, kuin myös apulaisoikeusasiamiehen esittämiin selvityspyyntöihin vastaamisessa.

Salon kaupunginvaltuusto nimesi maanantaina ylimääräisessä kokouksessaan tilapäisen valiokunnan, jonka tehtävänä on käyttää työnantajalle kuuluvaa puhevaltaa ja arvioida eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen päätösten merkitystä.

Salon kaupunginhallitus ja apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä saivat tammikuussa eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinilta huomautukset kahdessa erillisessä kanteluasiassa. Ongelmia oli niin kanteluiden kohteena olleiden tapausten käsittelyssä, kuin myös apulaisoikeusasiamiehen esittämiin selvityspyyntöihin vastaamisessa.

Kaupunginhallituksen kannalta erikoiseksi tilanteen tekee se, ettei sillä ollut edes tietoa vireillä olleista kanteluista ja eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen sille osoittamista lausuntopyynnöistä.

– Saimme moitteet asiasta, josta emme tienneet mitään, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.) totesi Kuntalehdelle 4. helmikuuta.

Kaupunginvaltuusto totesi maanantaina, että tilapäisellä valiokunnalla on toimivalta työnantajan edustajana arvioida eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen päätöksistä johtuvia mahdollisia työ- ja virkamiesoikeudellisia seuraamuksia. Valiokunta myös huolehtii apulaisoikeusasiamiehen päätöksissä mainittujen tahojen kuulemisesta.

Tilapäisen valiokunnan jäseniksi nimettiin valtuuston puheenjohtajisto eli Juhani Nummentalo, kok., Leena Ahonen-Ojala, sd., Ilkka Uusitalo, kesk. ja Heikki Tamminen, ps. sekä valtuutettu Sari Pesonen, vihr. Valiokunnan puheenjohtajana toimii valtuuston puheenjohtaja Juhani Nummentalo ja varapuheenjohtajana valtuuston 1. varapuheenjohtaja Leena Ahonen-Ojala. Valiokunnan sihteeriksi kutsuttiin henkilöstöjohtaja Christina Söderlund.

 

Salon kaupunginhallitukselle huomautus apulaisoikeusasiamieheltä – ei edes tiennyt asiasta mitään

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*