Vielä riittää hallituksen nokkamiehillä jännitettävää. Maanantaihin mennessä selviää, onko sopimus saamassa taakseen riittävän määrän SAK:n jäseniä. (Kuva: Valtioneuvosto)

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto (SEL) ei lähde mukaan yhteiskuntasopimukseen. SEL:n väkeä närästi erityisesti 24 tunnin pidennys työaikaan.

JHL on mukana

Sen sijaan Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) kertoo hyväksyvänsä sopimuksen. JHL ja SEL ovat ensimmäisiä SAK:n jäsenliitoista, jotka ovat ottaneet kantaa maanantaina julkaistuun sopimukseen.

– JHL:n hallitus koki epäoikeudenmukaiseksi vain julkiseen sektoriin kohdistuvan lomarahaleikkauksen ja piti kohtuuttomana sen aiheuttamaa ansionmenetystä erityisesti pienipalkkaisille työntekijöille. Epäoikeudenmukaisuudesta huolimatta hallitus oli sitä mieltä, että neuvottelujen aloittaminen on perustellumpaa kuin tässä vaiheessa hylätä sopimus ja jättäytyä pois neuvotteluista, kertoo Julkisten ja hyvinvointialojen liiton puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

 

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen) 

SAK:n hallitus päättää kantansa sopimukseen ensi maanantaina. SAK:n pääekonomisti Olli Koski ottaa kantaa kilpailukykysopimukseen blogi-kirjoituksessaan.

– Palkansaajilla on valittavanaan vain huonoja vaihtoehtoja. Sopimisen tie on muihin vaihtoehtoihin verrattuna paras mahdollinen ratkaisu, Koski kirjoittaa.

Linkki Olli Kosken kirjoittamaan blogiin

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*