Simo ei lämmennyt kuntaliitokselle Kemin kanssa. Kesää otetaan vastaan jatkossakin Perämeren rannalla omien vaakunoiden alla. (Kuva: Kemin kaupungin kuvagalleria)

Kuntaliitos Kemin kanssa ei Simon kuntapäättäjiä innosta. Asiasta keskusteltiin maanantaina kunnanvaltuuston iltakoulussa, mutta kannatusta ajatukselle ei löytynyt.

-Mitään yksittäistä syytä kuntaliitoksen vastustamiselle ei esiin tullut. Siellä oli keskustelussa useita asioita, jotka askarruttivat valtuutettuja. Valtuutetut kyllä tiedostivat tiukan taloustilanteen ja sen, ettei hallitusneuvottelujen suunnasta kunnille mitään positiivista ole tulossa. Simon taloustilanne on haastava ja sitä käytiin läpi myös iltakoulun keskustelussa, Simon tuore kunnanjohtaja Vivi Marttila kertoo.

Jo aiemmin keväällä alueelle kaavailtu kolmen kunnan liitos kaatui Keminmaan kunnanvaltuustossa äänin 19–16. Simo olisi hyväksynyt kolmen kunnan liitoksen äänin 11–10 ja Kemissä sopimus meni läpi yksimielisesti, vaikka päätökseen kirjattiinkin lopulta yksi eriävä mielipide.

Vaikka kuntaliitosta ei syntynyt tälläkään kertaa, niin yhteistyötä kuntien kesken jatketaan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Yhteistyötä tehdään naapurien kanssa ehdottomasti jatkossakin. Meillä on jo nyt paljon yhteistyötä, eikä kenenkään valtuutetun puheenvuoroissa tuotu esiin sitä, että se pitäisi lopettaa, Marttila toteaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*