Kuntaliiton hallituksen puheenjohtajaksi on valittu kansanedustaja Sirpa Paatero, sd. Hän seuraa tehtävässä Antti Lindtmania, joka luopui tehtävästä tultuaan valituksi Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.

– Kuntaliitto on kuntien edunvalvoja ja kunnat se taho, joka järjestää kansalaisille palvelut, tiivistää Paatero kiinnostuksensa Kuntaliittoa kohtaan.

Kuntaliitto on Paaterolle tuttu. Hän on istunut sen hallituksessa varsinaisena ja sitä ennen varajäsenenä. Viimeiset seitsemän kuukautta hän on hoitanut ihan erilaisia tehtäviä istuessaan paikkansa jättävässä hallituksessa kehitys- ja omistajaohjausministerinä.

Paatero pitää Kuntaliiton roolia ja tehtävää tärkeänä. Hän muistuttaa, että liiton asiantuntijat osallistuvat aktiivisesti erilaiseen valmistelutyöhön valtionhallinnossa. Se tuo liitolle vaikutusvaltaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Eikä mikään viittaa siihen, että vaikutusvalta olisi vähenemässä.

Kuntakenttä on tällä hetkellä suuressa myllerryksessä. Paatero huomauttaa, että stabiilia tilannetta ei varmasti ole tulossa.

– Kyllä vastakin jatkuvasti jokin asiakokonaisuus on muutoksen kourissa.

Sote-ratkaisun myötä kuitenkin tulee ilmeisesti vähän tasaisemmat ajat. Paatero korostaa, että soten ratkaisu vaikuttaa ratkaisevasti kuntien toimintaan.

Hallitusneuvottelijoille Paatero lähettää kolme toivetta.

– Tarvitaan hyvä sote-ratkaisu, jossa kunnat ovat vahvasti mukana.

Toiseksi hän odottaa kuntien tehtävien selkeää karsimista.

Kolmanneksi miljardisäästöjä ei liikaa saa kaataa kuntien harteille.

Kuntaliiton uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Lohjan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Joona Räsänen, sd.

Hallituksen varapuheenjohtajina jatkavat Jyväskylän eläkkeelle jäänyt kaupunginjohtaja, kaupunkineuvos Markku Andersson (kok.) sekä Tyrnävän entinen kunnanjohtaja, kansanedustaja Tapani Tölli (kesk.).

Paatero, 50, asuu Kotkassa. Hänet valittiin eduskuntaan uudesta Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Kansanedustaja hän on ollut vuodesta 2006.

Sirpa Paateron haastattelun Kunta.tv:ssä voi katsoa täällä.

Juttua täydennetty klo 15.55.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*