Poikkeustilanteissa on turvattava nopea päätöksenteko, Lauri Lyly sanoo. (Kuva: Tampereen kaupunki)

Tampereen kaupunki ottaa käyttöön häiriötilanteiden ja poikkeusolojen johtosäännön koronavirustilanteen takia. Poikkeusolojen johtosääntöä sovelletaan häiriötilanteissa ja valmiuslaissa määritellyissä poikkeusoloissa sekä niihin valmistautumisessa. Koronaepidemian odotetaan yltävän pian Suomeen.

Tampereen kaupunginhallitus päätti erityistoimivallan käyttöönotosta tänään.

Poikkeusolojen johtamisjärjestelmässä pormestari tai hänen määräämänsä tekee häiriötilanteiden ja poikkeusolojen aikaiseen erityistoimivaltaansa kuuluvat päätökset häiriötilanteiden johtoryhmässä esittelystä.

Häiriötilanteiden aikana ja poikkeusoloissa pormestari voi käyttää normaaliolojen johtosääntöjen määrittelemästä toimivallasta poiketen päätösvaltaa peruspalvelujen turvaamiseksi ja häiriötilanteen normalisoimiseksi, jos asia koskee toimenpiteiden yhteensovittamista eri toimialueiden välillä, taloudellisten resurssien tai henkilöstöresurssien suuntaamista, viestintää tai muuta häiriötilanteen hoitamiseksi välttämätöntä päätöstä.

MainosTampereen pormestarin Lauri Lylyn, sd., mukaan koronaviruksen kaltaisessa  tartuntatautitilanteessa on turvattava nopea päätöksentekokyky.

– Tilanteet muuttuvat päivittäin, ja jos toimielinten kokousten välillä tarvitaan päätöksiä, ei niitä voida odottaa. Kaikki tehdyt päätökset menevät kuitenkin vielä asianomaisten päätöselinten tarkasteltavaksi ja käsiteltäväksi. Kaupungin johto on kokoontunut säännöllisesti arvioimaan tilannetta ja on tehnyt koko ajan tarvittavia päätöksiä. Tätä linjaa noudatamme myös jatkossa, Lyly sanoo Tampereen tiedotteessa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*