Denis Strandell on Hangon uusi kaupunginjohtaja.

Hangon kaupunginjohtajaksi tiistaina valittu Denis Strandell sanoo, että Hangossa vaaditaan rohkeita toimia, jotta työttömyyden ja väestöpaon koettelema kaupunki saadaan taas kasvu-uralle.

– Näenkin kaupunginjohtajan tehtävän kaksijakoisena. On huolehdittava siitä, että hankolaisten palvelut pyörivät normaalisti, mutta samalla on tehtävä rohkeita ratkaisuja, joilla kaupungin kehityksen suunta muuttuu.

Hanko kuuluu Raaseporin seutukuntaan, joka on nimetty äkillisen rakennemuutoksen alueeksi. Kaupunki kärsii Uudenmaan suurimmasta työttömyydestä muun muassa metalliteollisuuden työpaikkojen katoamisen takia.

– Tilanne on vaikea, sillä teollinen pohja on pettänyt ja uusiin mahdollisuuksiin ei ole pystytty vielä tarttumaan kiinni. Olen silti optimistinen Hangon tulevaisuuden suhteen, sillä kaupungin luottamushenkilöt ja työntekijät tiedostavat tilanteen. Hyvällä yhteistyöllä saamme kurssin käännettyä, Strandell sanoo.

MainosStrandell, 56, on kauppatieteiden maisteri ja toiminut pitkään finanssialalla. Tätä nykyä hän on mukana muun muassa sijoituspalveluja tarjoavan MarketNoze-yhtiön toiminnassa.

Kirkkonummen valtuustossa Strandell istuu kolmatta kautta. Hän on RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, hallituksen varajäsen ja yhdyskuntatekniikan lautakunnan varapuheenjohtaja.

– Kirkkonummelainen politiikka jää nyt taakse, sillä muutan luonnollisesti Hankoon uuden työn myötä, Strandell kertoo.

 

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*