Sote-palveluyritys Pihlajalinna ilmoittaa, että sen toimitusjohtajaksi elokuussa 2017 valittu Riikka Moilanen ei enää jatka yhtiön palveluksessa.

Pihlajalinna ilmoitus tuli vajaa vuorokausi sen jälkeen, kun Moilanen, keskustan valtuustoryhmän jäsen, oli pitänyt Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa puheenvuoron, jossa hän kuvasi Oulun kaduilla näkyviä päihteidenkäyttäjiä ”vähäosaiseksi ihmisroskaksi”.

Puheenvuoro esitettiin Oulun kävelyalueiden puhtaudesta käydyssä keskustelussa.

Pihlajalinnan mukaan puheenvuoro ei edusta yhtiön arvoja.

– Emme voi hyväksyä sitä, että Pihlajalinnassa työskentelevä johtaja puhuu apua tarvitsevista ihmisistä kuten Moilanen puhui kaupunginvaltuustossa. Sairauksista ja elämäntilanteesta riippumatta jokaisen ihmisen elämä on arvokas ja ihmisarvo on loukkaamaton kaikissa tilanteissa, Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Aaltosen mukaan Moilasen lähtöön päädyttiin keskusteluissa tämän kanssa maanantai-iltana ja tiistaiaamuna.

Moilanen siirtyi Pihlajalinnan johtoon Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajan päätoimisesta tehtävästä vuosi sitten. Moilanen kuvaili tuolloin Kuntalehdelle siirtyvänsä unelmiensa työpaikkaan.

Puheenvuoronsa jälkeen maanantain kokouksessa Moilanen pyysi anteeksi, mikäli sanavalinta oli loukannut jotakuta valtuustosalissa, ja myöhemmin hän pyysi anteeksi kaikilta muiltakin. Sanomalehti Kalevalle Moilanen sanoo käyttäneensä ”ihmisroska”-nimitystä vahingossa tarkoituksenaan kiinnittää huomio nihin, joilla on hätä.

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen tuomitsi viestipalvelu Twitterissä Moilasen sanavalinnan maanantai-iltana.

– En voi hyväksyä Oulun valtuutettu Riikka Moilasen sanavalintaa, se ei vastaa keskustan arvoja. Keskustalle kaikki ihmiset ovat samanarvoisia, Pirkkalainen viestitti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*