Viisi kaupunkia on saanut valtiolta avustusta kuntaliitosselvitysten aiheuttamisiin kustannuksiin.

Avustusta saivat Espoo (selvitysalue Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Vihti), Kajaani (selvitysalue Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi), Riihimäki (selvitysalue Riihimäki, Hausjärvi, Loppi), Varkaus (selvitysalue Heinävesi, Joroinen, Leppävirta, Varkaus) sekä Viitasaari (selvitysalue Kannonkoski, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas, Viitasaari).

Kunta voi saada avustusta selvityksestä aiheutuviin kustannuksiin, kuten selvitystehtävää varten osoitetun henkilön palkkakustannuksiin tai ulkopuolisen konsultin selvitystyöhön.

Kuntien viranhaltijavalmisteluun avustusta voidaan myöntää siltä osin, kuin pystytään osoittamaan valmistelun koskevan yhdistymisselvitystä.

Myös tiedottamiseen, tilastomateriaalin hankintaan, painatuskustannuksiin tai kyselytutkimusten teettämiseen voidaan myöntää avustusta.

Avustustuksen maksimimäärä on 50 000 euroa selvitystä kohti. Avustus voi olla korkeintaan 70 prosenttia kustannuksista. Kaikki hyväksytyt saivat maksimimäärän.

Ilman tukea jäi Naantalin kaupunki, joka haki tukea sen ja Maskun liitosselvitystä varten. Tuki jäi saamatta, koska ne ovat olleet mukana jo aiemmin erityisessä kuntajakoselvityksessä, jossa on selitetty niiden yhdistymisen vaikutuksia.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä