Kuva: Kari Långsjö
Puheensorinaa riittää, kun parikymmentä seutukaupunkien johtajaa tapaa verkostokokouksessaan Kuntatalolla. Nyt puhutaan asiaa porukassa, jossa ymmärretään toisten huolet ja josta löytyy vankkaa vertaistukea. - Työvoimapula on monen seutukaupungin yhteinen huolenaihe. Nuoret lähtevät meiltä muualle opiskelemaan ja vain osa palaa takaisin, vaikka työpaikkojakin olisi, sanoo verkostoa johtava Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen (oik.). Luukkosen kanssa pöydän ääressä vasemmalta Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinonen, Nivalan kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu, Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen, Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa, Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio ja Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala.

Kuntia johdetaan verkostoissa. Uuden sukupolven kuntajohtajien (USKJ) verkosto viestittelee päivittäin omassa WhatsApp-ryhmässään. – Tämä on paras ammatillinen verkosto, jossa minä olen saanut toimia, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Lar...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa