Kuva: Kari Långsjö
Puheensorinaa riittää, kun parikymmentä seutukaupunkien johtajaa tapaa verkostokokouksessaan Kuntatalolla. Nyt puhutaan asiaa porukassa, jossa ymmärretään toisten huolet ja josta löytyy vankkaa vertaistukea. - Työvoimapula on monen seutukaupungin yhteinen huolenaihe. Nuoret lähtevät meiltä muualle opiskelemaan ja vain osa palaa takaisin, vaikka työpaikkojakin olisi, sanoo verkostoa johtava Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen (oik.). Luukkosen kanssa pöydän ääressä vasemmalta Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinonen, Nivalan kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu, Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen, Huittisten kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa, Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio ja Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala.

Kuntia johdetaan verkostoissa. Uuden sukupolven kuntajohtajien (USKJ) verkosto viestittelee päivittäin omassa WhatsApp-ryhmässään. – Tämä on paras ammatillinen verkosto, jossa minä olen saanut toimia, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Lar...

Mahtavaa, että olet kiinnostunut Kuntalehden tuottamasta jutusta. Olethan jo tilaaja?

Tilaamalla Kuntalehden digipalvelun saat rajoittamattoman pääsyn palvelun sisältöön. Kirjaudu sisään tai tilaa digipalvelu.