Kuva: Ville Miettinen
Uusi yhteisyritys alkaa tuottaa Päijät-Hämeessä sote-palveluja, mutta ennen tätä se tarvitsee nimen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä odottaa nimiehdotuksia uudelle Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykselle.

Hyvinvointiyhtiö ilmoittaa tiedotteessaan, että yhteisyritys tarvitsee nimen, sillä se perustetaan, vaikka hankinnasta on valitettu.

Palvelut tuotetaan väliaikaiseen hankintasopimukseen perustuen sillä aikaa, kun markkinaoikeus käsittelee sote-keskuspalvelujen hankinnasta tehdyn valituksen.  

Yhteisyrityksen perustamiseen on liittynyt draamaa, sillä elokuun alussa Lahden kaupunginhallitus evästi poliittisia päättäjiään äänestämään yhtymäkokouksessa yhteisyrityksen perustamista vastaan. Lahtelaiset  ennakoivat tuolloin, että tilannetta puidaan hallinto-oikeudessa.

Tätä ennen hyvinvointiyhtymän hallitus oli esittänyt yksimielisesti yhteisyrityksen perustamista.

Yhteisyritys alkaa tuottaa Lahden, Kärkölän ja Iitin sosiaali- ja terveyskeskuspalvelut ensi vuoden alusta, jolloin palvelujen nykyiset ulkoistussopimukset päättyvät.

Hyvinvointiyhtymä vinkkaa tiedotteessaan, että yhteisyrityksen nimi voi esimerkiksi kuvata Päijät-Hämettä, tuotettavaa palvelua ja sen tärkeyttä.  Nimikilpailuun voi osallistua keskiviikkoon 16. syyskuuta asti.  

Lue lisää: ”Edessä poliittinen kriisi” – Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyritys päätettiin perustaa sittenkin

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*