Isokatu menee katettuna Kesäkatuna Kauppakeskus Valkean läpi. Kesäkatu pysyy auki jatkossakin läpi vuorokauden. (Kuva: Hanna Rautio)

Kauppakeskus Valkean aukioloa ja kiinteää kokonaisuutta osana läpikulkukatua ei muuteta viime torstaina 13. kesäkuuta sattuneen väkivallan teon vuoksi, kertoo kaupunginjohtaja Ari Alatossava. Hänen mukaansa kaupungin keskustaa on tarkoitus kehittää olemassa olevien suunnitelmien mukaan.

– Turvallisuutta ja valvontaa on jo lisätty niin kameroin kuin paikalla olevien poliisien ja vartijoiden toimesta, jotta kaupunkilaisten vapaa liikkuminen olisi jatkossakin mahdollisimman hyvin turvattu, Alatossava sanoo.

Järjestyksenvalvojat valvovat Kauppakeskus Valkean Kesäkatua. (Kuva: Hanna Rautio)

Hän korostaa, että vapaa liikkuminen ja avoin kaupunkiympäristö ovat osa modernia kaupunkikulttuuria, eikä tapahtumia, kokoontumisia tai tiloja ole tarkoituksenmukaista sulkea tai rajoittaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Pelolle ei pidä antaa valtaa. Kaupunkikeskusta on kaupunkilaisten vapaata tilaa jokaisena kellonaikana ja siten, kuin kaupunkilaiset toivovat. Jokaisella on oma tapansa ja tarkoituksensa olla liikkeellä. Ei ole syytä lähteä tässä tempoilemaan vastakkaiseen suuntaan, Alatossava sanoo.

Oulun kaupunginjohtaja Ari Alatossava. (Kuva: Janne-Pekka Manninen)

Viihtyisyydellä turvaa

Alatossava korostaa myös, että ihmiset tekevät kaupungin ja myös osaltaan sen turvallisuuden. Mikäli pelon myötä vetäydyttäisiin tai liikkumista rajoitettaisiin, olisi se äärimmäinen ja jo itsessään huolta herättävä toimi. Hän ei näe sellaiseen Oulussa nyt tarvetta.

Polkupyörän saa taluttaa Valkean Kesäkadun läpi. (Kuva: Hanna Rautio)

Alatossava mainitsee turvallisuuden moninaisuuden ja esimerkiksi sen, että kaupunkia kehitettäessä on syytä ottaa huomioon esimerkiksi viihtyisyys ja suunnittelu, jotka osaltaan tukevat turvallisuuden tunnetta.

Oulun kaupunki pyrkii myös edistämään juuri edellä mainitun kaltaista viihtyvyyttä ja edelleen kohti kulttuuripääkaupunkivuotta 2026 kiihtyviä tapahtumajärjestelyitä.

– Elävä ja elinvoimainen kaupunki luo myös turvallisuutta.

Leena Hirvonen, teksti

Aiheesta aiemmin:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*