Peruskoululaisilta kysytään, mitä liikuntaa ja taiteen huotoja he haluaisivat harrastaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kysyy peruskoulujen oppilaitten kiinnostusta liikuntalajeihin sekä taiteen ja kulttuurin aloihin. Kysely liittyy hallituksen kärkihankkeeseen, jolla on tarkoitus parantaa taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta ja lisätä tunti liikuntaa jokaisen peruskoululaisen päivään. Kyselyn tulokset julkaistaan maaliskuussa.

Kysely on suunnattu runsaalle puolelle miljoonalle koululaiselle. Sen avulla halutaan luoda edellytykset harrastusmahdollisuuksien kehityksen seuraamiselle eri puolilla maata.

Verkkokyselyssä selvitetään, mitkä harrastukset kiinnostaisivat oppilaita koulussa järjestettyinä ja kartoitetaan heidän kokemuksiaan ja mielipiteitään harrastamisesta. Kyselyn tulokset annetaan taide- ja kulttuuritoimijoiden sekä taiteen perusopetuksen järjestäjien käyttöön. Toiminnan ja opetuksen järjestäjät voivat hakea vielä keväällä kärkihankeavustusta harrastetuntien järjestämiseen kouluissa.

Tunti lisää liikuntaa ‑kärkihankkeen avustukset maksetaan ensisijaisesti kuntien välityksellä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kyselyn tulokset vaikuttavat avustusten suuntaamiseen.

OKM:llä on käytettävissä kolmessa vuodessa lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihankkeeseen 7,7 miljoonaa euroa ja Tunti lisää liikuntaa -kärkihankkeeseen 21 miljoonaa euroa.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*