Pihlajalinna Oy on nousemassa Kuusamon terveyskeskuksen viikonloppujen arkipyhien lääkäripäivystyksen järjestäjäksi. Kuusamolla on sosiaali- ja terveysministeriön poikkeuslupa päivystyksen järjestämiseen ja jo useamman ajan päivystystoiminta on ollut ulkoistettuna yksityiselle toimijalle. Tähän saakka tehtävää hoitanut Coronaria ei tarjousta jättänyt.

-Meillä on ollut pitkään kohtuullisen hyvä lääkäritilanne, mutta haluamme hyödyntää heidän työpanoksensa mahdollisimman hyviin virka-aikaan tehtävässä työssä. Tämän takia aikoinaan päivystys iltojen ja viikonloppujen osalta on ulkoistettu, Kuusamon perusturvajohtaja Markku Kipinä.

Perusturvalautakunnan papereista silmään pistää hintaero tarjoajien Pihlajalinna Terveys Oy:n ja Attendo Terveys Oy:n välillä. Molemmat täyttävät hankinnan laatukriteerit täysin, mutta hinnoissa Pihlajalinna lyö Attendon 3-0. Attendo vs. Pihlajalinna tarkat lukemat ovat 666 000 – 473 400 vuotta kohden alvittomin hinnoin laskettuna.

-Sitä en tiedä mihin kalliimpi tarjous perustuu, mutta halvempi tarjouksista vastaa suurin piirtein omana työnä järjestettävän lääkäripäivystyksen kustannuksia, Kipinä toteaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Huhtikuun alussa alkava sopimuskausi on mallia 3 vuotta + 2 optiovuotta päälle. Asiasta päättää Kuusamon perusturvalautakunta tiistaina.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*