Pihlajalinna Oy on nousemassa Kuusamon terveyskeskuksen viikonloppujen arkipyhien lääkäripäivystyksen järjestäjäksi. Kuusamolla on sosiaali- ja terveysministeriön poikkeuslupa päivystyksen järjestämiseen ja jo useamman ajan päivystystoiminta on ollut ulkoistettuna yksityiselle toimijalle. Tähän saakka tehtävää hoitanut Coronaria ei tarjousta jättänyt.

-Meillä on ollut pitkään kohtuullisen hyvä lääkäritilanne, mutta haluamme hyödyntää heidän työpanoksensa mahdollisimman hyviin virka-aikaan tehtävässä työssä. Tämän takia aikoinaan päivystys iltojen ja viikonloppujen osalta on ulkoistettu, Kuusamon perusturvajohtaja Markku Kipinä.

Perusturvalautakunnan papereista silmään pistää hintaero tarjoajien Pihlajalinna Terveys Oy:n ja Attendo Terveys Oy:n välillä. Molemmat täyttävät hankinnan laatukriteerit täysin, mutta hinnoissa Pihlajalinna lyö Attendon 3-0. Attendo vs. Pihlajalinna tarkat lukemat ovat 666 000 – 473 400 vuotta kohden alvittomin hinnoin laskettuna.

-Sitä en tiedä mihin kalliimpi tarjous perustuu, mutta halvempi tarjouksista vastaa suurin piirtein omana työnä järjestettävän lääkäripäivystyksen kustannuksia, Kipinä toteaa.

Huhtikuun alussa alkava sopimuskausi on mallia 3 vuotta + 2 optiovuotta päälle. Asiasta päättää Kuusamon perusturvalautakunta tiistaina.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä