Havainnekuva Kainuun uudesta keskussairaalasta. Rakentamishankkeen budjetti on 153 miljoonaa euroa. (Kuva: Kainuun sote/Sweco Architects)

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) ja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä ovat allekirjoittaneet 76 miljoonan euron lainasopimuksen 30 vuoden laina-ajalla uuden keskussairaalan rakentamiseksi Kainuuseen.

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) on kahdeksan jäsenmaan (Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro) omistama kansainvälinen rahoituslaitos. Pankki rahoittaa yksityisiä ja julkisia investointihankkeita sekä jäsenmaissa että niiden ulkopuolella. Pankilla on johtavien luokituslaitosten Standard & Poor’sin ja Moody’sin myöntämä paras mahdollinen luottokelpoisuusluokitus AAA/aaa.

Rahoitus käytetään Kainuun keskussairaalan uuden päärakennuksen ja logistiikkaterminaalin rakentamiseen. Uudet rakennukset korvaavat vuonna 1969 valmistuneen keskussairaalan.

Uuden sairaalan rakennuskokonaisuus yhdistää Kajaanin pääterveysaseman, Lehtikankaan terveysaseman, Kainuun keskussairaalan ja osan sosiaalihuollon palveluista. Rakennushankkeen jälkeen Kajaanin alueella tarvitaan erillisiä toimipisteitä aiempaa vähemmän.

– NIB:n rahoitussopimuksella rahoitetaan noin puolet hankkeesta, investointirahoituksen loppuosan rahoittavat muut pankit, kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto sanoo Kainuun soten tiedotteessa.

Alkuvuonna 2017 aloitettujen rakennustöiden odotetaan valmistuvan vuonna 2021. Rakentamishankkeen budjetti on 153 miljoonaa euroa, jonka lisäksi Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän ICT-kustannuksiin on varattu 6 miljoonaa euroa. Hankkeen suunnittelu ja rakentaminen toteutetaan allianssiurakkana, jossa Kainuun soten lisäksi toimivat suunnittelusta vastaava Sweco ja urakoitsijat Skanska ja Caverion.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä