Konsulttien epäillään katsoneen potilastietoja Satakunnan suunnalla ilman, että heillä olisi ollut hoitosuhde potilaisiin. (Kuva: Pekka Moliis)

Lounais-Suomen poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan Satakunnan hyvinvointialueen toiminnassa paljastuneesta epäillystä tietosuojarikoksesta. Poliisin syyniin päätyneessä toiminnassa on kyse hyvinvointialueen kanssa yhteistyötä tehneen Savoa Partners Oy:n konsulttien toimintatavoista.

Hyvinvointialue tiedotti toukokuun alkupuolella, että sen omien selvitysten perusteella potilastietoja on konsultoinnissa katsottu ilman, että konsulteilla oli hoitosuhdetta potilaaseen. Tietosuojaloukkaukset ovat kohdistuneet osaan Pohjois-Porin, Itä-Porin, Kankaanpään, Huittisten, Kokemäen, Harjavallan, Nakkilan, Säkylän ja Euran terveysasemien lääkäri- ja hoitajavastaanotoilla asioineista asiakkaista. Konsultoinnin tarkoitus on ollut toiminnan kehittäminen.

Konsulttiyhtiön toimintatavat nousivat julkisuuteen viime helmikuussa, kun hyvinvointialue keskeytti kaiken yhteistyön kyseisen konsulttiyrityksen kanssa rikosepäilyjen takia. Hyvinvointialue teki helmikuussa myös tietosuoja-asetuksen mukaisen ilmoituksen tietosuojavaltuutetulle.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Nyt poliisi on aloittanut rikostutkinnan epäillystä tietosuojarikoksesta. Poliisin tiedotteen mukaan tapauksen rikosnimikkeet täsmentyvät esitutkinnan aikana.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*