Kaupungin työntekijä teki Peltomäestä rikosilmoituksen jo toukokuun alussa.

 

Tutkinnanjohtaja Markku Heleniusta sijaistava komisario Teemu Aittamaa kertoo, että tutkinta liittyy Peltomäen kytköksiin firmaan, jonka asunnossa hän asuu.

Mainos 

Helsingin Sanomien mukaan Peltomäki asuu Vantaan Myyrmäessä arkkitehtitoimisto Forma-Futuran omistajan omistamassa asunnossa, jossa vuokra on selvästi alueen hintatasoa alhaisempi. 140 neliön asunnosta on maksettava tuhat euroa kuussa.

 

Lehti on viime päivinä kertonut Peltomäen tiiviistä suhteesta Forma-Futuraan, joka on hänen entinen työnantajansa. Yrityksellä on ollut viime aikoina lukuisia isoja hankkeita Vantaalla.

 

Aittamaan mukaan tutkinta on vasta alkuvaiheessa eikä vielä ole selvillä, keitä kaikkia siinä on tarkoitus kuulla.

 

Oikeusoppineet arvioivat Helsingin Sanomissa, että Peltomäki on ollut kytköksiensä vuoksi esteellinen sekä kaupunginjohtajana että apulaiskaupunginjohtajana. Tätä mieltä olivat sekä Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Pekka Viljanen että Turun yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää.

 

Peltomäki arveli Helsingin Sanomien haastattelussa muuttavansa pois kohua herättäneestä asunnostaan.

 

"Ei vaikuta asemaan"

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Tapani Mäkisen (kok.) mukaan rikostutkinta ei ainakaan toistaiseksi vaikuta Peltomäen asemaan kaupungin johdossa. Jos syyttäjä päättäisi nostaa asiassa syytteitä, tilanne voisi olla toinen.

 

Mäkisen mukaan Peltomäen on kuitenkin annettava hänelle selvitys tilanteesta.

 

–Kaikki väitteet, joita julkisuudessa on ollut, täytyy selvittää, hän sanoi.

 

Peltomäki aloittaa virallisesti kaupunginjohtajana elokuun alussa. Hän on toiminut aiemmin apulaiskaupunginjohtajana ja on tällä hetkellä kaupunginjohtajan sijainen.

 

STT ei tavoittanut tiistaina lomalla ollutta Peltomäkeä.

 

(KL / STT)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*