Joensuun kaupunginvaltuusto käsitteli maanantaina kokouksessaan muiden muassa kaupunkilaisten hyvinvointiin liittyviä asioita. Valtuutettu Timo Vornanen (ps.) ei ollut mukana kokouksessa.

Kuntalehti tavoitteli maanantaina Joensuun kaupunginvaltuuston puheenjohtajia kommentoimaan joensuulaisen kaupunginvaltuutetun Timo Vornaseen (ps.) liittyvää rikostutkintaa.

Kahdeksasta tavoitellusta puheenjohtajasta kyselyyn vastasi annettuun määräaikaan mennessä kaksi.
Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja ja Joensuun kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Matti Ketonen sanoo vilpittömästi yllättyneensä Timo Vornaseen liittyvistä rikosepäilyistä.

– Yllätti täysin. Itselleni täysin odottamaton teko, Ketonen sanoo viitaten ampuma-aserikosepäilyyn.

Ensimmäisen kauden kansanedustajaa ja Joensuun kaupunginvaltuutettua Timo Vornasta epäillään helsinkiläisen yökerhon edustalla perjantaina aamuyöllä tapahtuneesta ampumatapauksesta.

Vornanen on ammatiltaan poliisi. Lisäksi Ylen uutisen mukaan Vornanen on poliisin virkaurallaan saanut huomautuksen epäasiallisesta käytöksestä kenttäryhmänsä illanvietossa vuonna 2015.

Ketosen mielestä Vornaseen liitetyt epäilyt eivät vaaranna valtuuston turvallista työskentelyä, mutta hän painottaa, että valtuutettujen turvallisuudesta ja työrauhasta tulee huolehtia asianmukaisesti.

– Tämä on yksittäinen tapaus, joka nostaa esille tarpeen tehdä tilanneanalyysia turvallisuuteen liittyvistä tekijöistä myös valtuustotyön osalta, Ketonen sanoo.

Sitä, millaisia toimia olisi tarpeen tehdä, Ketonen ei kuitenkaan erittele.

Joensuulaiset päättäjät eivät ainakaan vielä ole esittäneet julkisesti toivomuksia siihen, että kaupungin päätöksentekopaikoissa olisi lisättävä turvallisuustoimia.

”Poliisi tutkii”

Liike Nytin valtuuston puheenjohtaja Sari Huovinen pitää työskentelyä valtuustossa turvallisena edelleen eikä näe tarvetta jatkotoimille.

– Poliisi tutkii ja hyvä niin. En näe tarvetta millekään erillisille turvatoimille valtuustossa tässä vaiheessa.

Leena Hirvonen, teksti
Soila Puurtinen, kuvat

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*