Soittelemalla pyydetyt tarjoukset eivät KKV:n mukaan täyttäneet hankintalain määräyksiä. (Kuva: Pixabay)

Alajärven kaupunki on saanut Kilpailu- ja kuluttajavirastolta (KKV) huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä. Kaupunki hankki kiviaineksia omille työmaille yli 500 000 eurolla kilpailuttamatta hankintoja hankintalain mukaisesti vuosien 2020–2022 aikana.

Kaupunki oli tosin pyytänyt tarjouksia kiviainesten toimittamisesta puhelimitse, mutta KKV katsoi, ettei se täytä hankintalain vaatimuksia. Hankinnoista ei tehty myöskään kirjallisia hankintapäätöksiä eikä hankintasopimuksia. Vuosien 2020-2022 välisenä aikana kiviaineksia ostettiin kaikkiaan seitsemältä toimittajalta, mutta suurin osa hankinnoista tehtiin kahdelta yritykseltä.

KKV:lle toimittamassaan vastineessa kaupunki perusteli toimintaansa työmaiden sijainnilla ja kiviainesten toimitusnopeudella, laatuvaatimuksilla ja saatavuudella. Valvova viranomainen ei kuitenkaan perusteluille lämmennyt. Nyt Alajärven kaupunki on palannut ruotuun hankintalain noudattamisessa ja se on julkaissut hankintailmoituksen kiviainesten hankinnasta.

Ratkaisu KKV:n sivuilla

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*