Sulkko on ollut viime aikoina toisinajattelija pikkukuntien johtajajoukossa: hän on liputtanut avoimesti kuntauudistuksen puolesta. Sulkon johtama Punkaharju on myös ajanut oma-aloitteisesti liitosta Savonlinnaan.

– Pienissä ja keskisuurissa kunnissakin varmasti tiedostetaan, että muutostarpeita on. Ei ole järkevää kapinoida viimeiseen asti ja odottaa viimeistä velvoitetta. Siitä ei seuraa veronmaksajille mitään hyvää, Sulkko sanoo Kunta-Tv:lle.

Hänen mielestään kuntakapinassa tehdään "valtakunnantason oppositiopolitiikkaa paikallistasolla", mikä on vaarallista.

– Meidänkin alueen kunnissa on jo pohdittu, pitäisikö tyhjätä taseet ja säätiöittää omaisuus, ja ajautua liitokseen sitten pakon edessä. Minusta tämä ei ole vastuullista ajattelua, Sulkko arvostelee.

Sulkon mielestä kuntauudistus siirtää vallan ja vastuun samalle organisaatiolle, mikä edistää demokratiaa. Hän muistuttaa, että Punkaharjunkin budjetista 60 prosenttia menee yhtymille, joiden tekemisiin kunta ei voi edes vaikuttaa.

– Esimerkiksi Itä-Savon sairaanhoitopiirissä kunnat ovat mukana keskenään hyvinkin erilaisin järjestelyin. Se on himmeli, joka hakee vertaistaan.

(KL)

Kunta-Tv: Kuntamarkkinoilla: Punkaharju

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*