Raumalla hoidetaan jatkossakin soten ateria- ja ruokahuolto kaupungin omana työnä.

Paljon paikallista ja osin valtakunnallistakin kuohuntaa herättänyt Rauman kaupungin suunnitelma ulkoistaa sosiaali- ja terveysalan ruoka- ja puhdistuspalvelut on haudattu. Kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, että hommat hoidetaan jatkossakin omana työnä.

Palvelujen ulkoistamista oli kaavailtu osaksi kaupungin talouden tasapainottamisohjelmaa, jossa on kymmeniä eri kohtia. Kaupunginhallitus oli ollut vielä asian kannalla äänin 6-2, mutta kaupunginvaltuustossa ulkoistamisen kohdalla kävi punakynä äänin 24-19. Ulkoistamisesta luopumista esitti Rainer Lehti (sd.) ja häntä kannatti Tapio Ailasmaa (vas.).

Asian tiimoilta Raumalla järjestettiin päätöksenteon kuluessa kaksi lyhyttä lakkoa JHL:n toimesta. Myös yksi Rauman kaupungilla töissä olevien JHL:n jäsenten järjestämä ulosmarssin nähtiin viime viikolla.

-Järki voitti. Toisin kuin kaupunginhallitus, valtuusto näki, millaisia uhkakuvia palvelujen ulkoistaminen saattaisi tuoda tullessaan. Valtuusto ymmärsi, että ulkoistaminen olisi lyhytnäköinen ratkaisu. Sote-uudistuksen myötä maakunnan ei tarvitse ottaa soten siivous- ja ruokapalveluita hoidettavakseen, jos Rauma itse tekee palveluista sopimuksen yrityksen kanssa, kommentoi asiaa JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tiedotteessa.

Avatar
Pekka Moliis
pekka.moliis@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*