Saaren koulussa koetaan tärkeäksi se, että kaikki oppilaat saavat tasa-arvoiset mahdollisuudet opiskella. (Kuvituskuva)

Saaren koulu on voittanut Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti -kilpailun 2024. Palkitsemisen perusteluissa koulua kiiteltiin erityisesti inhimillisestä toimintakulttuurista, tasa-arvoisten mahdollisuuksien luomisesta ja osallistamisesta.

Saaren koulu syntyi nykyiseen muotoonsa syksyllä 2021, kun kaksi pientä kyläkoulua yhdistettiin. Koulussa työskentelevät luokat 1–9 ja se toimii tiloissa, joiden suunnitteluun käyttäjät saivat osallistua alusta asti.

Puitteiden sijaan palkintoraadin vakuutti kuitenkin se, mitä tapahtuu seinien sisällä. Sekä rakennuksen että sujuvan arjen suunnittelussa on ollut suuri merkitys aktiivisella henkilökunnalla ja ratkaisukeskeisellä asenteella.

Saaren koulussa koetaan tärkeäksi se, että kaikki oppilaat saavat tasa-arvoiset mahdollisuudet opiskella. Oppilaille voidaan tarjota heidän tarvitsemaansa tukea ja opetusta, säästöjä ei ole haettu poistamalla pienryhmiä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Salolainen Uskelan koulu sai OAJ:ltä kunniamaininnan. Oppilaiden yksilöllinen kohtaaminen on koko koulun kantava teema.

Uskelan koulussa toimintaa kehitetään aktiivisesti. Se toimii mm. pilottikouluna Turun Yliopiston ViLLE -oppimisjärjestelmän kehittämisessä ja FUNA-oppimisanalytiikka- sekä tietojohtamishankkeissa.

Vuoden koulu, oppilaitos, päiväkoti -kilpailun palkitsemisista päättää OAJ:n hallitus palkintoraadin esitysten pohjalta. Kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran 1991.

Tunnustuksen saa yksikkö, jonka toiminta on laadukasta ja jossa viihtyvät sekä opettajat että oppilaat, opiskelijat tai päiväkodin lapset. Yksikön toiminnassa näkyy osallisuus, tasa-arvoisuus ja yhteisöllisyys.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*