Torstaina Nokia ilmoitti vähentävänsä 300 työpaikkaa Suomesta. Keväällä yhtiö oli jo ilmoittanut 1 400 työpaikan vähennyksestä.

Salon tehtaan tulevaisuuttakin ollaan pohtimassa uudelleen. Todennäköisesti tehdas keskittyy älypuhelinten räätälöintiin, kun puhelinten kasaamista siirretään vähitellen Aasiaan. Työpaikkamäärissä tämä merkitsee väistämätöntä vähennystä.

Nokian työpaikkojen karkaamisen vuoksi Salon kaupunki voi joutua leikkaamaan joitakin palvelujaan.

– Se on kova haaste kuntaliitoksen jälkeen sekä päättäjille että kuntalaisille, kaupunginjohtaja Antti Rantakokko sanoo STT:lle.

MainosNykyinen Salo muodostettiin kymmenestä kunnasta vuonna 2009. Sen jälkeen Salo on muuttunut äkillisen rakennemuutoksen paikkakunnaksi Nokian vaikeuksien vuoksi.

– On täydet edellytykset jatkaakin äkillisen rakennemuutoksen paikkakuntana, mutta se on valtiovallan käsissä, Rantakokko huomauttaa.

Salon työttömyysaste on vajaat 11 prosenttia. Kaupungin saamien yhteisöverojen määrä on ensi vuonna enää kolmannes vuoden 2010 yhteisöveroista, ja veromäärä tulee laskemaan edelleen.

– Jokin aika sitten täällä oli työvoimapula, Rantakokko hymähtää.

Torstaina irtisanomisista kertoi myös ohjelmistoyhtiö Digia. Se irtisanoo 170 työntekijää neljällä paikkakunnalla.

Irtisanottavat 170 henkilöä työskentelevät Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa ja Tampereella. Lisäksi yhtiö aloittaa uudet yt-neuvottelut, jotka uhkaavat 80:tä työpaikkaa.

Nokian ja Digian ohella vaarassa ovat myös Finnairin työntekijät. Yhtiö kertoi torstaina aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat yhteensä 155 työpaikkaa.

Kohteina ovat talous-, henkilöstö- ja tietohallinto sekä markkinointiorganisaatio.

(KL / STT)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*