Sarastian toimitusjohtaja Mika Kantola uskoo Helsingin ongelmien herättäneen myös hyvinvointialueet siihen, että järjestelmien muutostilaisuudessa on varattava työhön riittävät resurssit. (Kuva: Sarastia)

Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmat ovat olleet viime kuukausina lähes päivittäin esillä mediassa. Osa työntekijöistä on jäänyt ilman palkkojaan, osa taas saanut rahaa liiankin paljon. Some on laulanut ja Twitter visertänyt, kun palkkarahojaan odottavat työntekijät ovat tuntojaan purkaneet.

Noin 40 000 henkilön työnantaja otti Sarastia Oy:n palkanmaksujärjestelmän, S365HR:n, käyttöön huhtikuun alussa ja sen jälkeen ongelmia on riittänyt. Alan suurena toimijana Sarastialla on merkittävä rooli myös vuodenvaihteessa toden teolla aloittavilla hyvinvointialueille. Yli 200 000 työntekijää siirtyy uusiin organisaatioihin ja palkanmaksun pitäisi rullata heti alusta alkaen.

-Helsinki-case on varmasti herättänyt kaikki ympäri Suomea huomaamaan, että järjestelmien muuttuessa on muutosta varten oltava riittävästi resursseja, jotta asiat sujuvat. On ihan selvää, että 100-prosenttiseen onnistumiseen ei heti päästä, vaan aina löytyy yksittäisiä ongelmia. Iso kysymys on, miten alkuhässäkästä selvitetään, miten ilmenevät ongelmat saadaan hoidettua, Sarastia Oy:n toimitusjohtaja Mika Kantola painottaa.

Tietoa siirrettävä

Hyvinvointialueet päättävät itsenäisesti, millaisilla palkanmaksujärjestelmillä ne liikkeelle lähtevät. Oli malli mikä tahansa, niin hikisiä ja työteliäitä hetkiä on tiedossa eri puolella Suomea. Helsingissä käytössä oleva palkkajärjestelmä tulee käyttöön ensi vaiheessa vain Länsi-Uudellemaalle.

-Hyvinvointialueiden osalta tilanne on erilainen, siellä yhdeksi kokonaisuudeksi yhdistyy eri alueilla 10-30 entistä toimijaa. Iso kysymys on, miten tarvittava henkilöstötieto saadaan siirrettyä yhteen organisaatioon. Se kysyy hyvää projektihallintaa ja toimivaa yhteistyötä järjestelmätoimittajien ja alihankkijoiden kanssa, jotta vaikeuksilta vältytään, Kantola pohtii.

 Palkanmaksujärjestelmät eivät ole ainoita järjestelmiä ja ohjelmistoja, jotka hyvinvointialueilla pitää saada pelittämään. Käsityö ja virheiden korjaaminen on kallista ja niistä on päästävä eroon mahdollisimman nopeasti.

-Palkanlaskennan ohella tärkeä asia on myös se, miten osto- ja myyntilaskujen pyörivät, ettei käy niin, että juhannuksena 2023 tulee jonnekin puolen vuoden laskut yhdellä kertaa, Sarastian toimitusjohtaja Mika Kantola muistuttaa.

Järjestelmässä ei vikaa

Palataan vielä niihin Helsingin ongelmiin. Toimitusjohtaja Mika Kantola puolustaa yhtiönsä Helsingin kaupungille toimittamaa palkanmaksujärjestelmää.

 -Järjestelmä maksaa palkat oikein, jos sinne annetut tiedot on oikein syötetty. Järjestelmässä ei siis ole vikaa. Siellä on ollut hitautta muun muassa tiettyjen palkka-ajojen suhteen, mutta hitaudesta johtuen palkkoja ei ole jäänyt maksamatta, Kantola muistuttaa.

Inhimillisten virheiden karsimisella ja järjestelmän kehittämisellä Kantola uskoo asioiden oikenevan.

-Ei ole yhtä yksittäistä syytä, jonka korjaamalla tilanne tulisi kuntoon. Edellinen järjestelmä oli peräisin 1980-luvulta. Se on selvä asia, että kun työssä käytettävä työkalu muuttuu, niin aina on olemassa riski siihen, että jotain tehdään väärin. On myös selvää, että itse järjestelmä vaatii vielä kehittämistä, jotta järjestelmän käyttö olisi mahdollisimman sujuvaa. Helsingin kaupungin kanssa olemme äärimmäisen hyvässä yhteistyössä ratkoneet ongelmia, Mika Kantola jatkaa.

Espoossa sama järjestelmä

Julkisessa keskustelussa on mennyt osin puurot ja vellit sekaisin sen suhteen, mitä on kummankin sopimusosapuolen vastuulla.

-Helsingin tapaus on siinä suhteessa erilainen, että sinne hankittiin meiltä vain palkkajärjestelmä. Normaalisti meiltä palveluja hankkineet kunnat ja kuntayhtymät ovat ulkoistaneet koko palvelun. Eli hankkineet meiltä palkkajärjestelmän, jota meidän palkanlaskijamme sitten käyttävät, Kantola kertoo.

-Helsingin ohella Espoon kaupunki on toinen iso toimija, jossa on hankittu meiltä vain pelkän järjestelmän. Siellä palkanmaksu meidän tietojemme mukaan sujuu tällä järjestelmällä, toimitusjohtaja Mika Kantola jatkaa.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*