Vuoden 2017 kuntavaalikampanjointi tuli kalliiksi kansanedustaja Sebastian Tynkkyselle (ps.). Oulussa ehdolla ollut Tynkkynen julkaisi kuntavaalien Facebook-sivuillaan useita maahanmuuttajavastaisia viestejä.

Tynkkynen julkaisi Facebookissa useita kuvia ja tekstejä, joiden sisällössä viitattiin turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien käyttäytyvän rikollisesti naisia ja lapsia kohtaan. Oikeudenkäynnissä Sebastian Tynkkynen kiisti syytteet ja piti ilmaisujaan suhteellisen maltillisina ja sanavapauden piiriin kuuluvina.

Oulun käräjäoikeus ei tänään antamassaan tuomiossa näin kuitenkaan katsonut, vaan totesi kansanedustajan syyllistyneen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Maksettavaksi tuli 70 päiväsakkoa, joka kansanedustajan tuloilla merkitsee 4410 euron laskua. Hänet määrättiin myös poistamaan syytteessä mainitut julkaisut pois Facebook-sivustoltaan. Oulun käräjäoikeuden antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen.


Vuoden 2017 kuntavaaleissa Tynkkynen sai 680 ääntä ja tuli valituksi Oulun kaupunginvaltuustoon. Tänä vuonna hän ei enää ehdolle kuntavaaleihin lähtenyt.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä